Wie is Cora van de Vrande …

coravandevrande

Mijn werkzame leven heeft zich altijd afgespeeld in het basisonderwijs. Ik ben er even tussen uit geweest, toen onze twee zonen geboren werden. Na een pauze van ongeveer tien jaar heb ik het weer opgepakt. Mijn hobby toen was zingen in een operakoor of kamerkoor. Ik heb vele jaren zangles gehad. Muziek speelt dus een grote rol in mijn leven! In augustus 2011 heb ik de keuze gemaakt te stoppen in het onderwijs. Mijn man ging toen met pensioen en ik wilde niet fulltime doorgaan met mijn werk. Op dat moment moest ik een nieuwe tijdvulling kiezen. Ik wilde heel graag hobo gaan spelen, omdat ik die zo’n mooie klank vond hebben. Na een proefles bij John Groeneveld ben ik in oktober 2011 begonnen op het Factorium. Juni 2015 haalde ik diploma B en vroeg Jan Hermans (ook hoboïst) mij voor het Seniorenorkest. Ik vond het super dat ik al mee kon en mocht spelen. Hobo is een moeilijk instrument, maar ik ga ervoor!!! Inmiddels ben ik ook al lid van het Harmonieorkest.
Mijn bevlogenheid in het onderwijs heeft zijn vervolg gekregen in mijn vrijwilligerswerk op mijn oude school in Kaatsheuvel. Daar ben ik een dag per week bezig met kinderen die leerproblemen hebben, zoals dyslexie of dyscalculi. Ik heb zelfs een praatgroepje opgericht om hen te laten praten met elkaar over hun problemen en oplossingen. De kinderen zijn erg enthousiast en blij eindelijk begrepen te worden. Daar worden ze sterker van! En ik? Ik ben net zo enthousiast als zij!

Cora van de Vrande