Optreden Tilburg Ten Miles 2016

We troffen elkaar bij café Zomerlust aan de Oisterwijksebaan en een tent opgebouwd tegen of voor de verwachte plensbuien bood ons in ieder geval een windvrije en beschutte plek direct aan de rand van het tracé. Dank aan de familie Notenboom die samen met Jo van Hoof het gevaarte opzetten. Evenals vorige jaren waren we opnieuw te gast bij deze zeer gezellige uitspanning en terwijl we ons installeerden liep het terras vol met passanten en onze vaste supporters. Het is ondertussen een vast moment in het jaar: Sax-O-13 treedt op bij Zomerlust.

ttm-2016-034

Het startschot van de Ten Miles had al eerder geklonken voor de allerkleinsten en de kortere afstanden, maar bij ons kwamen de echte professionele lopers voorbij. Ook de echtere atleten die de 16 kilometer wel aandurfden. En gaandeweg bespeurden we verschil in kwaliteit, zeker aan het eind van de middag. Menigeen had zich verrekend, want een Engelse mile is 1609,344 meter en geen duizend.
Onze muziek gaf de atleten de nodige stoten adrenaline en dankbaar ging een arm de lucht in of een beschaafd knikje kon er van af.
Het publiek genoot van onze muziek en keek tegen de ruggen van het toegestroomde volk. Iedereen had het dus naar de zin en wij hielden het gelukkig droog. Met ‘Saxofoon Jubilee’, ‘Cuba Libre’, ‘Caribbean Summer deel 3’, ‘Lemon Merinque’, ‘Down by the Riverside’ en nog meer vermaakten wij iedereen. We mogen volgend jaar terug komen. In ieder geval als orkest, als loper denk ik dat niemand van onze club zich geroepen voelt.

Geert van Nunen