Aflevering 12: Wandelen door de Kampina

Eind oktober betekent het einde van de zomertijd en het begin van de wintertijd. Op de eerste dag van de wintertijd, 29 oktober, gingen viertien paar voeten om 10.00 uur uit de startblokken voor een rondje Kampina van 6,7 kilometer. De startplaats was het Boscafé in Oisterwijk. We verwelkomden Gerry in onze club, die na de nodige problemen met haar knieën voor het eerst mee kon gaan wandelen.
De weergoden waren ons goed gezind en ook de noordenwind was minder sterk dan voorspeld was.
We passeerden eerst Café-Restaurant ‘Net iets anders’, dat bij een aantal mensen bekend is als ‘Duinhoeve’, waar we ooit tijdens een Mei-uitstapje hebben gebowld. Na de Duinenweg konden we bij de T-splitsing linksom of rechtsom gaan en na enig overleg gingen we rechts op weg naar knooppunt 48. Daarna volgden we feilloos de juiste knooppunten. Onderweg kwamen we wat hindernissen tegen in de vorm van plassen en modderige stukken, maar die vormden geen enkele belemmering om de route voort te zetten. Helaas hebben we geen paarden of reeën gespot, die Virgin en ik wel hebben gezien bij het proeflopen van deze wandeling.
Onderweg werd er druk met elkaar gepraat en wisselden mensen regelmatig van gesprekspartner. Tegen 12.00 uur waren we weer terug in het Boscafé voor een lekker kopje koffie met of zonder carrotcake of appeltaart. Annelies zou als verrassing ‘op de koffie’ komen, maar helaas had ze fietspech en moest ze wachten op de ANWB. Gelukkig zijn er nog behulpzame mensen op de weg en heeft een voorbijganger voor ANWB gespeeld. Met een aantal mensen hebben we toen nog samen met Annelies koffie gedronken.
Het was weer een gezellige wandeling in een ongedwongen sfeer. Dus kunnen we, als Activiteitencommissie, in januari/februari plannen gaan maken voor de lentewandeling.

Wordt vervolgd.

Ria Britsia

Klik op de foto voor grotere weergave