Afspraak op Kievitshorst

woensdag 19 oktober 2016

De Kievitshorst is een woonzorgcentrum dat vanaf 1963 in ‘t Zand staat. Een gemoedelijk woonzorgcentrum waar het voor de bewoners goed toeven is. Dat was meteen bij binnenkomst te merken aan de gastvrije ontvangst. De personenlift om van begane grond naar het podium en zaal te komen is een soort obstakel, maar tevens een ontmoetingsplaats waar de laatste nieuwtjes uitgewisseld worden. Je treft daar slechts geduldige bewoners en dito vrijwilligers.
In die sfeer waren we gevraagd om een artiest die had afgezegd te vervangen. Binnen een week was dat rond. De dankbaarheid straalde van de organisatie en bewoners af.
We namen de tijd om ons te installeren. 18.30 uur: men ging er eens goed voor zitten terwijl contacten met muzikanten en publiek snel werden gelegd. Locatiemanager Petra Magnée heette ons welkom en gaf daarna de microfoon snel door aan Jos Notenboom. Sax-O-13 begon te spelen.
Na onze herkenningsmelodie nam Jos opnieuw het woord en als een spraakwaterval loodste hij ons en ons gehoor met leuke invallen mee door de emoties en herinneringen van weleer. Zijn uitnodigingen voor een dansje werden snel beantwoord. Het vrijwilligersleger kwam op de vloer en nam de dansers onder de bewoners mee.
Het repertoire dat op deze woensdagmiddag aangescherpt werd ging er in als koek. De twee pauzes waren er voor om op adem te komen en een slokje of lepeltje te nuttigen. Wij werden ook beloond met een drankje naar keuze en Jos kondigde het ene wereldnummer na het andere wereldsucces aan, dat door Sax-O-13 netjes werd afgeleverd.
De applausjes en dankbare knikjes waren binnen handbereik. Het was erg leuk om hier te mogen optreden. Onze nummers zijn er teveel om hier op te noemen, maar zoals bekend weet men dat onze 2/4, 3/4 en 4/4 maten vertaald in ons wereldrepertoire ’De Wever’-breed gewaardeerd worden.

Geert van Nunen