Alweer uit eten?

Het einde van het muzikale seizoen naderde, dus was er weer een buffetmaaltijd. We gingen op zaterdag 24 juni uit eten bij Virgin en Erik. De ochtend begon druilerig en ook de weersvooruitzichten waren niet zo gunstig. Maar gelukkig hebben Virgin en Erik een grote katoenen partytent, die dus goed van pas kwam. Na het uitleggen en sorteren van de stokken volgens de tape-kleuren, kon de opbouw van de tent beginnen. Het werd een heus project, waarvoor Erik en Gerard de handen flink uit de mouwen hebben gestoken. Ze hadden eer van hun werk, want er viel ook later op de dag en avond wat miezerregen. ’s Middags hadden we ook extra vrouwkracht om ons te helpen.

Vanaf vijf uur stond de deur open en binnen een uurtje was de tuin het domein van twintig orkestleden en tien partners. Een aantal kwam binnen met schalen salades, vers gerookte zalm, soep, olijven en hartige taarten. We hadden zelfs een sponsor voor de wijn! Al snel ontstond er een levendige sfeer waarin mensen met elkaar aan de praat raakten en de groepjes regelmatig van samenstelling wisselden. Een buitenstaander zou denken dat er een feestje was.

We genoten van een heerlijk driegangen diner, waarbij de soep geserveerd werd en je de andere gangen zelf moest opscheppen. Geweldig dat een aantal mensen voor deze buffetmaaltijd thuis gekookt en gebakken heeft!

Vele handen maken licht werk gold ook nu, veel mensen brachten de vuile vaat naar de keuken, ruimden mee op of waren aan het afwassen, afdrogen, koffiezetten en de koffie en thee rondbrengen. Het was op een gegeven moment zo druk in de keuken, dat Virgin maar rustig in de tuin aan de praat bleef en zich niet in haar keuken liet zien. Waarschijnlijk liggen en staan er nu kopjes, glazen, borden en bestek niet op de gebruikelijke plaatsen.

Kortom het was een zeer geslaagde buffetmaaltijd met lekker eten in een gezellige ongedwongen sfeer, waaraan iedereen een bijdrage heeft geleverd. Virgin en ik kregen de nodige complimentjes voor de organisatie en opmerkingen: “Volgend jaar weer!”Tegen half elf vertrokken de laatste gasten en hebben we wat tafels en stoelen binnen weggezet. Nog even lekker zitten met een glaasje wijn of bier en toen vertrokken Gerard en ik ook huiswaarts om de andere ochtend nog onze meegenomen tafel, stoelen, glazen en dergelijke in te pakken en de keuken weer terug te brengen in de oorspronkelijke staat. De tent moest eerst nog waterdicht gespoten worden, dus die konden we nog niet afbreken en inpakken.

Ria Britsia

Klik op de foto’s voor grotere weergave