Apps

We hebben Peter Paul wel eens met namen van apps horen rondstrooien, maar welke apps zijn dit? Je kunt handig gebruik maken van de volgende gratis apps:

NotateMe Now (free)
App Store (Apple)
Google Play (Android)

Met deze app kun je met je smartphone of tablet een foto van je bladmuziek maken. Deze zet het om naar een leesbaar bestand. Vervolgens kun je de bladmuziek afspelen, zodat je precies weet hoe die ritmes nu gespeeld moeten worden!

Soundcorset
App Store (Apple)
Google Play (Android)

Deze app is een stemapparaat en metronoom ineen. Je kunt de metronoom op diverse manieren instellen. Hard of zacht, met een hard tik op de eerste tel, of allemaal gelijke tikken. Je kunt zelfs de vibratie of de flits van je telefoon gebruiken om de tellen visueel zichtbaar te maken. Zo kun je langzaam aan dat lastige stukje versnellen om het goed ingestudeerd te krijgen.

Je kunt met deze app ook stemmen, daarvoor klik je bovenaan op de blauwe knop ‘Stemapparaat’. Fijn om te kijken of je die A goed speelt. Wat ik zelf ook heel prettig vind is de toonbalk onderin beeld. Hierdoor kun je goed het aanhouden van je toon en embouchure oefenen. Je kunt aan de lijn zien of je wegzakt, en wanneer je moet corrigeren. Vooral voor ons blazers erg handig!

Berdien Everts