Beheerscommissie ‘t Muziekhuis

Mij is gevraagd om wat te schrijven over de beheerscommissie van ‘tMuziekhuis van Concordia. Een aantal clubs, veelal verenigingen die iets met muziek of zang van doen hebben, vinden hun ‘thuis’ in ‘tMuziekhuis. In een enkel geval betreft het een club of vereniging die zichzelf kan behelpen en geen hulp van de beheerscommissie nodig heeft.
Voor wat betreft het Seniorenorkest wordt op de maandagochtend eerst één persoon ingeschakeld die circa 8.30 uur begint met koffiezetten. Daarna komt tegen 10.00 uur de tweede vrijwilliger. We zijn met vier personen, de ene week zijn dat Marianne en Jan, de andere week zijn het Nelly en Willy. Na het openen van de deuren druppelen de leden van het orkest naar binnen. Vaak is het zo, zeker met een groep van zo’n 50 personen, dat er een jarig is, en krijgen wij iets aangereikt met het vriendelijke verzoek dit in de pauze klaar te zetten. Het aanbod varieert van worstenbrood tot een candybar. We serveren op zo’n ochtend ongeveer 70 koppen koffie. Laatst kwam het oudste lid als eerste binnen en zette de stoelen op de juiste plaats. Petje af!
De sfeer binnen het orkest is zodanig dat het uitstraalt naar de muziek die we horen. Ik vind het een orkest dat fijne muziek speelt die bijna altijd prettig is om naar te luisteren. Het repertoire is meestal mijn smaak. Op het moment dat ik dit artikeltje schrijf is het kersttijd. Dan gaat het over ‘Wij komen tezamen’ en andere bekende kerstliederen. Als lid van een mannenkoor zing ik in de keuken mee met het door het Seniorenorkest gespeelde ‘Lascia ch’ío pianga’.
Het enige wat mij als vrijwilliger een beetje tegenvalt is dat de wekker dan om 7.00 uur afgaat. Marianne is veruit de hardste werker van alle vrijwilligers. Samen met haar man Frans heeft zij de touwtjes voortreffelijk in handen.

Groeten van ons.

Jan Berkepeis

Klik op de afbeelding voor een grotere foto