Beleid

Het orkest wil zich blijven ontwikkelen om het muzikale niveau te verhogen. Wij doen dit door het organiseren  van concerten en deelnemen aan projecten voor verschillende doelgroepen in en buiten Tilburg.

Door een goede sfeer in het orkest en een vakbekwame dirigent wordt groei in kwaliteit gerealiseerd.

Het orkest vindt het noodzakelijk om muziek te promoten voor alle leeftijdsgroepen.

Middelen om dit te bereiken zijn o.a.: de keuze van het repertoire, het regelmatig geven van openbare concerten binnen en buiten, een tweejaarlijks openbaar themaconcert, deelname aan evenementen zoals de opening van de Week van de Amateurkunst, het houden van repetities voor diverse leeftijdsgroepen, het onderhouden van contacten met basisscholen voor introductie van de blaasmuziek en het organiseren van lessen muziekverkenning ( in samenwerking met Factorium en de betreffende school). Wij willen door een gevarieerde muziekkeuze bereiken dat onze concerten een grote groep mensen in en buiten Tilburg aanspreekt.