Borrelactie van de Activiteitencommissie op 9 juli

Twintigtwintig was voor de Activiteitencommissie een saai jaar. De lentewandeling van 15 maart ging niet door en Corona gooide ook roet in het eten voor de buffetmaaltijd. Op 18 juni zijn we weer gestart met de repetities, op veilige afstand van elkaar met een dirigent achter een scherm. Een koffie/theepauze en borrel na afloop was uit den boze. Maar gelukkig konden Virgin en ik in actie komen, omdat per 1 juli de maatregelen weer wat versoepeld werden. Na overleg met het bestuur is afgesproken dat de laatste repetitie voor de zomervakantie korter zou zijn en we daarna met elkaar wat konden drinken. De keuken van de Harmonie is ontmanteld, dus moesten wij wat bedenken om de drank te kunnen koelen. Gelukkig had Anne nog een oud camping koelkastje dat we konden gebruiken en met de nodige vrieselementen en koeltassen was het bier en de witte wijn koel en de frisdrank fris.
Peter Spierings was er niet, want zijn dochter had haar diploma-uitreiking. Irene, de dirigente van het Opstaporkest, heeft ons door een aantal nummers geloodsd en klokslag 21.00 uur kon het tweede deel van de avond beginnen. Virgin en ik hadden onze plaats als barvrouw ingenomen en al snel was het gezellig als vanouds. Geert trakteerde de liefhebbers op een glaasje Schrobbelèr ter gelegenheid van zijn verjaardag en Hélène, Mira en Marian hadden heerlijke hapjes gemaakt. Vanachter de bar gezien werd de 1,5 meter regel soms wat soepel gehanteerd. Onze bewegingsruimte achter de bar was trouwens ook niet helemaal volgens de regels. Peter Tuerlings vroeg als vice-voorzitter nog even de aandacht voor een korte terugblik op dit vreemde muzikale jaar en voor een vooruitblik waarvoor de nodige plannen op de plank klaarliggen. Daarnaast zette hij onze bas Bas in het zonnetje. Bas gaat ons helaas verlaten, hij blijft wel in Tilburg studeren, maar zijn voetbaltraining is voortaan een uur later en niet te combineren met de muziekrepetitie. Met een bon en applaus van ons allemaal lieten we Bas weten dat hij een gewaardeerde muzikant is.

Virgin en ik vonden onze borrelactie een succes en de sfeer met elkaar was ook heel gemoedelijk. Er was tijd om weer eens bij te praten. Goed half twaalf sloot Peter Tuerlings het Harmoniegebouw af en was het zomerreces een feit.

Ria Britsia