Carnavalsconcert in Boogaard Moergestel

2 februari 2017
Donderdag 23 februari vond in Den Boogaard in Moergestel weer de opmaat naar carnaval 2017 plaats met Seniorenorkest Tilburg en ook met medewerking van de zangeres Karina van de Ven en Meezingkoor Agge Mar Weg Bent.

Het carnavalsconcert in Den Boogaard Moergestel.
Al enkele jaren verzorgen dit orkest en koor samen een zeer sfeervolle middag als aanloop naar de 4 dolle dagen carnaval.  Een middag vol heerlijke luistermuziek en om lekker in te haken en mee te zingen. Niet echt de carnavaleske hoempa maar wel, heerlijk onderuit luisteren, wat meedeinen, wat meezingen en hierdoor misschien toch al wat in carnavaleske sferen. De leiding berust bij  Jan Hermans en Corrie Laurenssen en de presentatie is wederom in handen van de vakman in deze, Martien Oerlemans.

Met deze wervende tekst werden Moergestel, Tilburg, Oisterwijk en ommelanden bestookt om naar Den Boogaard in Moergestel te komen. Het heeft gewerkt, de zaal zat mudvol. De bonte kleuren verraadden de afkomst van de carnaval-liefhebbers en wij, muzikanten van het Seniorenorkest Tilburg, deden een extra duit in het muzikale zakje. Met de ‘Fliegermarsch’ als ouverture kwamen we goed ‘binnen gemarcheerd’ en werd de toon gezet voor de rest van de middag. André Rieu mocht ook meedoen terwijl de ‘Schneewalzer’ en ‘Trompeter-echo’s’ hun werk deden. Goirle was met dirigent Jan Hermans en schlagersängerin Karin van de Ven erg goed vertegenwoordigd. Karin verleidde ons tot de pauze met het meezingen van het voornamelijk Mokumse repertoire. In de pauze wist het dixielandorkest ‘Dixie Kliekske’ ons te verleiden tot wat schuchtere dansjes. Na afloop ging dat beter. Met nog een blokje te gaan kwamen we opnieuw in the mood met bekende ‘Jaren-’50-muziek terwijl bij de ‘Löffel-Polka’ onze klarinettist en drummer Tiny de Laat ritmisch goochelde met zijn houten pollepels ‘een ware acrobaten-act’. De samenzang met ‘Agge Mar Weg Bent’ was als vanouds en stemmingmaker ‘pur sang’ en het voltallige orkest liet zich van haar goede kant zien met wat inhaakwerk en ‘hendjes de lucht in’. Tijd voor de tweede pauze, wat tevens het einde van deze geweldige middag was. Bart Bedaux verstond opnieuw de kunst van het weggeven van geestrijk gevulde flesjes en sloot af. Op naar de borrel en het ‘Dixie Kliekske’ voor het nodige heupwerk en het bleef nog lang onrustig in Moergestel.

Geert van Nunen