Carnavalsconcert in Moergestel

Met Seniorenorkest Tilburg en meezingkoor ‘Agge mar weg bent’. Op donderdag 28 februari wordt in Den Boogaard in Moergestel om 14.00 uur een carnavalsconcert verzorgd door het Seniorenorkest Tilburg. Het orkest staat onder leiding van Jan Hermans en bestaat uit een vijftigtal muzikanten, jong van hart en zeer gemotiveerd om een goede muzikale prestatie neer te zetten. Het wordt een vrolijk concert met veel herkenbare en goed in het gehoor liggende muziek. Hierbij wordt nauw samengewerkt met het Moergestels meezingkoor ‘Agge mar weg bent’. Dit koor met zeer enthousiaste dames en heren zal een aantal bekende liederen ten gehore brengen. Meezingen wordt hierbij zeer op prijs gesteld. Het geheel wordt op professionele en carnavaleske wijze gepresenteerd door Martien Oerlemans. De Dixie Boys verzorgen in de pauze én na afloop swingende en zeer goed dansbare muziek. Kortom: een heerlijke, ontspannende en vrolijke muzikale middag! Zo kopte de krant.

Carnavalsconcert gezien door een oranje/groen ziekenfondsbrilletje
Ongelooge waor 55 jaor
Gaot ‘r mar aon staon

Twee onvervalste motto’s om de mensen in en op de benen te krijgen. De slagroom in een glaasje advocaat krijgt niet de kans in te zakken en jonge en oude jenever staan naast elkaar geparkeerd in afwachting van de heren-gebruikers. Het feest kan beginnen en het start met de onvervalste klanken van ‘Wien bleibt Wien’. De kop was er dus af en het Seniorenorkest Tilburg zette zoals in vele jaren de toon. Het programma beloofde veel moois: een echte sauwelèèr en de belangrijkste sauwelèèr: Prins ‘Rob dun Urste’ met zijn adjudant zou ook komen. Wat zou hij te sauwele hebben? Hij prees de organisatie en orkest voor hun beider inzet in de afgelopen jaren en om dit kracht bij te zetten werden zowel voorzitter Johan Geijsels als dirigent Jan Hermans onderscheiden met zijn prinselijke medaille. Vervolgens kwam ‘Klarinetten Muckl’ met Klaas Smits en Ad Oomen als solisten voorbij terwijl ‘YMCA’ ook herkend werd. Als epiloog van het eerste blok speelden we de bekende medley van André Rieu en maakten we plaats voor zang met ‘Agge mar weg bent’. Daarna mocht Prins Rob Dun Urste zijn woordje doen. Pauze en tijd voor onze collega’s van de Dixie Boys.
Na de pauze in blok twee opnieuw een opwarmer met echte carnavalsdeunen in de potpourri van diezelfde naam (Carnavalspotpourri). ‘Thank you for the Music’, een wervelde ‘Trompeten Echo’ (‘Laat de zon in ons (je) hart’) toe met als verrassing voor gastspreker Martin Oerlemans het overbekende ‘Böhmischer Traum’. Hierna tijd voor de lach. En daarvoor kwam met begeleiding van de ‘Fehrbelliner Reitermarsch’, ook bekend als de buutemars, sauwelèèr Joris Schoonus op. Het lukte hem de ouder wordende mens, met name de dames op de hak te nemen. Deels slaagde hij hierin, gemeten naar schamele glimlachjes. Zijn opkomst met een kartonnen doos voorspelde zijn optreden. De traditionele samenzang met het koor ‘Agge mar weg bent’ sloot de middag af met daarna het woord van Johan Geijsels.
In zijn slotwoord dankte Johan de organisatie voor de carnavalsmiddagen van de afgelopen elf jaar en liet blijken dat elf jaar een mijlpaal is. Voor het Seniorenorkest Tilburg het moment om bij deze reeks van jaren te stoppen met carnavalsoptredens. Aan een mooie serie van leuke optredens komt plotseling een eind. Beide partijen gaan in de komende jaren hun programma anders invullen. Als afsluiter van deze geweldige middag genoten we van de Dixie Boys met tot in de late uurtjes de nazit aan statafels en op de dansvloer.

Geert van Nunen