Concert Opstaporkest 20 juli 2016

Tja, het kan verkeren. Bijna twee maanden geleden speelden ze nog in de stromende regen en op 20 juli musiceerden de jonkies van De Nieuwe Koninklijke Harmonie in de tropische hitte. Voor het Opstaporkest maken de omstandigheden niet meer uit. De jonge muzikanten blazen vol overgave hun partijtje mee.

img_5199

Vanwege de felle zon en de onbarmhartige temperatuur was het concert verplaatst van het Engelse tuintje naar de schaduw van het terras van De Spaarbank. Het toch al afwisselende programma werd nog gevarieerder door geronk van passerende auto’s en motoren en het geratel van een oude fiets. De Opstaporkestleden speelden echter onverstoorbaar door. Ze voerden de toeschouwers na ‘Start Your Engines’ mee langs Portugal, Engeland, Spaanse nachten en de lente van Vivaldi, waarna ze ook nog de Doremi-ladder beklommen.
Naast het geslaagde openluchtconcert was er ook nog tijd om orkestleden Aram Heek en Tymo Melis in het zonnetje te zetten. Zij kregen hun diploma voor het A-examen Muziek.

img_5210img_5207

Voor dirigent Anne Peeters was het ook een bijzonder optreden, omdat zij voor de laatste keer het Opstaporkest leidde. Ze geeft na enkele jaren bezielende leiding de baton door.

img_5212

img_5216

Jos Raats

NB: De Spaarbank bood de muzikanten een consumptie aan. Hartelijk dank!