Concert van het Opstaporkest

opstap30072015_1Woensdagmiddag 8 juli jl. speelde het  Opstaporkest NKH op de grote stoep voor het zogeheten Engels tuintje, hoek Stationsstraat onder de luifels van Grand café De Spaarbank een levendig en gevarieerd concert. Helaas regende het die dag. Daarom waren Rosalie (klarinet) en Eline (gitaar) naar het NKH-gebouw gegaan. Helaas hebben zij dit concert  moeten missen. Opgehaald in Kaatsheuvel door Anne speelde Maarten trompet en hij verving hiermee Aram die een kinderfeestje had. De andere concertleden waren: Liv en Gabriëlle (dwarsfluit), Rick en Merel (klarinet), Benoit en Jonas (slagwerk), Tymo (saxofoon) en Annelies (hoorn).

Onder de zeer deskundige leiding van dirigent Anne Peeters speelde het orkest de volgende stukjes uit het muziekboek Essentials Classics:  Rossini  en Tchaikovsky en uit het muziekboek Bandtime:  Silly scales,  Klompendans, Gun’s Cowboys,  China, man in Paris  en  Bandtime.com  en als sluitstuk Supercalifragilisticexpialidocious, echt een klapstuk! Enkele moeders en twee leden van het Seniorenorkest waren toehoorders. Omdat de muziek erg vriendelijk, speels en uitnodigend klonk was dat voor fietsers en lopers ook geregeld aanleiding even -ondanks de regen- te blijven staan luisteren. Ook werd het orkest nog op de foto gezet door een paar jongeren als opdracht voor hun speurtocht door de stad. Al met al een gevarieerd leuk muzikaal optreden dat duidelijk om herhaling vraagt bij goed weer op dezelfde locatie.

Door ‘moeder’ Merel werd opgenomen wat de muzikantjes wilden drinken na dit inspannend uur. Deze drankjes werden door de Spaarbank onder de luifels gebracht en gedoneerd met dank voor de muzikale inzet van muzikanten en leiding. Ik sluit af met een raadseltje: wie weet de naam van degene uit het Opstaporkest die niet van drop houdt? En: hoe kunnen wij dat weten?

Lies Schuurmans

opstap30072015_2