De Anjercollecte – Annelies

19 mei, zondag bij de kerk
Mevrouw: “Ik heb nog 50 euro cent, bestemd voor Maria. Ik geef ze nu maar aan u”. “Hartelijk dank namens Maria, Bernhard Cultuurfonds en de NKH”. Tevens gezellig gekletst met mensen van het Byzantijns koor dat 75 jaar bestaat en s’middags een uitvoering had. Zij zingen als enigen in Nederland nog in het Slavisch. Helaas kon ik die middag daar niet collecteren. Volgend jaar bij beide uitgangen een collectant zetten.

Maandag 20 mei
Beetje Heuvelstraat gedaan en jongelui op het terras aangesproken. “Wat goed dat u collecteert, mevrouw, dat zouden wij ook moeten doen want we ontvangen wel geld van het Bernhard Cultuurfonds.“ En natuurlijk kwamen ze over de brug. Ze maakten theater voor de jeugd.

Een mevrouw in de Tuinstraat hield me staande, omdat ze de blauwe bus zag en wilde geven.

Woensdag 22 mei
Bij de Burgerij op het terras, omdat ik op de loodgieter wachtte voor een lek in het huis in de Noordstraat. Dan komen er mensen voorbij en raak ik wel aan de praat en geven ze wat. Een man zei: “Zal ik eens gek doen?” “Prima mijnheer, ga uw gang en doe eens gek.“ Toen gaf hij 10 euro. Ik wist precies hoe het te vouwen, eerder had ik er al twee gehad.

‘s Middags heb ik met Marlies in buurt van het Bodehof gecollecteerd. Een man deed mooi zingend de deur open,”Ga maar door, dat is goede promotie voor de anjercollecte.“ Dank u wel. Velen vroegen of ze kunnen pinnen. Deze suggestie geven we door aan de organisatie.

Donderdag 23 mei kom ik Marc-Marie Huibregts tegen. Samen koffie gedronken en weer wat in de bus.

Doel van de collecte:
Kunst en cultuur onder de aandacht brengen,
NKH onder de aandacht brengen,
Zo mogelijk een lid werven.

Annelies Ooms