Duoconcert Muziekvereniging Andara – SeniorenorkestTilburg

Muziekvereniging Andara is opgericht in 1923 als bedrijfsharmonie van destijds de PTT. Na vele naamswijzigingen is hun naam veranderd van TNT Harmonie Tilburg in Muziekvereniging Andara. Het harmonieorkest van Andara staat sinds augustus 2011 onder leiding van: Bjorn van Pruijssen. Met zo’n palmares als dat van Andara kun je als collega’s niet weigeren hun jubileum luister bij te zetten in het fraaie gebouw ‘MFA ’t Kruispunt’  te Tilburg. In de fraaie ontvangstruimte mochten we ons voorbereiden voor ons optreden in de grote zaal en aan koffie, thee, et cetera was geen gebrek. We hadden als gast de gehele zondag te tijd gekregen ons in te stellen voor dit avondconcert. We moesten dus als eerste ons visitekaartje afgeven en voor ons gold dit optreden niet als een generale voor zondag 2 oktober, wanneer wij samen met de Harmony Singers gaan concerteren. Nee, we moesten direct aan de bak. Terwijl Jan Hermans op zijn manier bij ons de spanning weghaalde openden we met zelfvertrouwen met het immer frivole, stevige en mooie ‘Olimpica’. De toon was gezet voor een voortreffelijk concert. Voortreffelijk en gedegen ging Ton van Gool verder met de felicitaties over te brengen en ons orkest voor te stellen. De stukken die we speelden werden ook prima door hem aangekondigd. Bekend werk als ‘Samba Time’, ‘Oklahoma’, ‘Billy Vaughn’, ‘La Vita è Bella’, ‘Beyond the Sea’ en ‘Matreska’, werden op hun uitvoering gewaardeerd met ovationeel applaus. Andara deed een echte muzikale duit in het zakje met hun jubileumrepertoire voor deze avond en scoorde met Disneytunes, Klezmermuziek, Amy Winehouse tribute en James Bond melodieën. We gingen er echt voor zitten en met bewondering beluisterden wij dit met jeugdige muzikanten gemengd orkest. Ook ons applaus werd hun deel. Gust Kuijsten, die namens Andara de presentatie deed, besloot de avond met de gebruikelijke complimenten en gekurkte flessen gingen richting beide dirigenten. De na-borrel nuttigden wij in de pauze en dat lukt ook goed. We kijken terug op een zeer geslaagde avond voor beide orkesten.

Geert van Nunen

duoconcert-info-81