Een Lang & Gelukkig 2017 voor de NKH

Door het duo Lang & Gelukkig

Lang & Gelukkig wensten de leden van de Sociëteit NKH een lang en gelukkig 2017. Langwas gelukkig met het nieuwe jaar en gelukkig was Gelukkig dat ook. Hun optreden duurde redelijk lang en gelukkig kwam de drinkpauze na een lang kwartier.
Tijd voor het barpersoneel om de handen uit de mouwen te steken. Gelukkig wilde snel weer aan de gang terwijl Lang zich zat te laven aan de dames, gezeten aan de leestafel. De uitnodiging door het sociëteitsbestuur werd door velen gelezen en menigeen gaf gevolg aan deze oproep. Alle geledingen van de sociëteit gaven ‘acte de présence’.
Rond de klok van 19.30 uur stroomde het gebouw vol en hoorde iedereen van elkaar dat het buiten (brrrrrr) koud was. De thermostaat hoefde niet omhoog want de warme ontvangst door Anita de Haas deed de rest. Anita verraste ons met een ambitieus jaarplan dat tevens de aanvang van een meer dan leuke avond was.
Met Peer de Graaf ben je verzekerd van …, maar hij moet het wel steeds opnieuw waarmaken. Na de eerste tonen van de accordeon van ‘Gelukkig’ Michael Breukers was het voor woordkunstenaar ‘Lang’ Peer de Graaf als het ware ‘gesneden koek’, een ‘eitje’. Ballades, tango’s, meezingers en onverwachte invalshoeken wisselden elkaar muzikaal af. Deze keer geen blaasmuziek en slechts de dames kwamen deze keer bij Peer aan bod.
Wat is dat toch met onze dames? Toch wisten leden van het Seniorenorkest met onze onvervalste Tilburgse kraker: ‘Slaoi meej aai meej juin meej èèrpel’ dit illustere duo Lang & Gelukkig te verrassen nadat zij ons meenamen in hun ’s-Hertogenbosche carnavalskrakers.
Na dit geweldige optreden, waarvoor wij Sociëteit NKH danken, stonden de statafels drukbezocht vol terwijl het dringen was aan de bar. De nazit was er om na te praten en de laatste nieuwtjes te verspreiden.
Hele en halve waarheden vlogen door de zaal, terwijl menig lachsalvo de andere opvolgde. Nu nog onze taak om er een Lang & Gelukkig 2017 van te maken!

Geert van Nunen

hallo