Een wolkig zonnetje!

User comments

Zondag 25 oktober hadden Virgin en ik weer een herfstwandeling gepland. Zoals gebruikelijk hebben we die voorgelopen. Van Dick en ook van Tonneke kregen we een site/mail met mogelijke routes doorgestuurd. Onze keuze viel op een wandeling door Gorp en Roovert en wel vanaf de Roovertse Leij, een café/restaurant dat sinds augustus in gebruik is. De route volgde de knooppunten 9 (was de eerst afslag links), 7, 99 , 62 en via 9 weer terug naar de parkeerplaats. Een makkie vonden wij. Ook leuk dat er (voor ons?) 25 oktober vanaf 11 uur een streekmarkt zou zijn.

Wie schetst onze verbazing dat zelfs (voor ons?) de auto’s door een verkeersregelaar naar de parkeerplaats gestuurd werden.

De weergoden waren ons goedgezind, een wolkig zonnetje en een temperatuur van 14 graden.

Het had door de drukte met het opbouwen van de kramen wat voeten in de aarde voordat we als groep compleet waren. Goed 10 uur vertrokken 15 paar met wandelschoenen getooide voeten richting knooppunt 9. En ja hoor, al pratend en wandelend waren we 9 al voorbijgelopen, dus werd het een rondje linksom in plaats van rechtsom, via 62 naar 99. We genoten van de schitterende herfsttinten en baanden ons een weg door de knisperende bladeren en vonden een enkele paddenstoel. Op z’n tijd moest de voorhoede even inhouden zodat we weer konden verzamelen. Maar dat voorkwam niet dat een groep bij knooppunt 99 gewoon doorliep naar 98. Het kostte Virgin enige moeite om de afdwalers weer terug te fluiten. Het laatste stukje onverharde weg was nog aardig drassig, maar aan de randen was het het minst glibberig. Toen nog een kleine kilometer lopen en dan konden we aan de koffie. Met wat geschuif van banken is het gelukt om met z’n allen aan één tafel te kunnen zitten en genoten we in het zonnetje (gevoelstemperatuur 20 graden) van de koffie met of zonder appeltaart en met of zonder slagroom. Het was weer een gezellige ochtend waarop flink bijgepraat is. De streekmarkt werd door een aantal ook nog met een bezoek vereerd en menigeen ging huiswaarts met een stuk kaas, een biertje, bakjes kipragout, appels, koekjes en jam.

Ria Britsia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

User comments