Eindejaarsconcert 2015

Op 20 december vond het traditionele Eindejaarsconcert plaats. Uw ‘vaste verslaggever’ kon niet aanwezig zijn. Daarom dit keer een bijdrage van een ‘vrijwillige invaller’. De locatie ‘t Plein was zoals gebruikelijk sfeervol versierd. Alle deelnemende orkesten moesten ruim voor aanvang aanwezig zijn: Sax-O-13 voor de muzikale verwelkoming van het talrijk toegestroomde publiek, de overigen voor een gezamenlijke repetitie van de twee slotnummers.
Het programma werd geopend door voorzitter Henk Couwenberg. Hij lichtte toe dat een vrij groot aantal leden van het Opstartorkest al met kerstvakantie was en daarom een aantal muzikanten van het Harmonieorkest meespeelden. Het Opstaporkest speelde met verve een aantal nummers die ieder door een andere muzikant werden aangekondigd.
Hierna was het de beurt aan het Harmonieorkest met een gevarieerd programma, aangekondigd door Ton van Gool. In ‘The Mask of Zorro’ verrichtte Hélène circusachtige toeren door de afwisseling van de diverse soorten slagwerk.
Na de pauze speelde het Seniorenorkest, aangekondigd door Marianne Eijkens, onder andere een aantal nummers uit haar succesvolle programma Cirque de Musique. In ‘The Acrobat’ speelde Ger Martens een mooie solo op bastrombone.
Tenslotte  speelden alle muzikanten gezamenlijk ‘Valerie’ en ‘Coolsville’, onder leiding van Jan Hermans. Een mooie afsluiting van een geslaagde muziekmiddag.

Dick Kolijn