Eindejaarsconcert 2016

Het doel deze zondag was het presenteren van liefst alle vier orkesten, die onder de paraplu van de Nieuwe Koninklijke Harmonie hun partij meeblazen. Echter, enkele ziektegevallen verhinderden het optreden van het veelbelovend ‘Opstaporkest’. Nu was het de taak aan Sax-O-13, het Harmonieorkest en het Seniorenorkest Tilburg deze zondag luister bij te zetten. Dat lukte uiteraard. Alle orkesten hadden in de afgelopen weken driftig gerepeteerd om het publiek hun mooie muziek voor te schotelen.
We begonnen met een gezamenlijke repetitie want ‘La Vita è Bella’ en ‘Jingle Bell Rock’ moesten onberispelijk gespeeld worden. Met Ger Martens als reservedirigent lukte dat en Peter-Paul van Esch had een makkie aan deze twee nummers.

Sax-O-13 opende deze zondag met warme kerstmelodieën. Hun Christmas Carols werden goed beluisterd door collega’s en genodigden. Rond de klok van 12.00 uur begon het grote Eindejaarsconcert 2016 en zat het Harmonieorkest klaar voor hun aandeel. Voorzitter Henk Couwenberg opende het concert met zijn welkomstwoord. De opening door het Harmonieorkest met het gedragen ‘The Da Vinci Code’ mocht er zijn en met ‘The Godfather Saga’ , ‘Concerto d ‘Amore’ en ‘Il Canto degli Italiani’ waarmee we het Italiaanse volkslied beluisterden, werden we voorbereid op hun toekomstige concert medio 2017. Daar wordt hard aan gewerkt, zo vernamen we.
De pauze werd gebruikt om de laatste nieuwtjes te delen en oude verstofte vriendschapsbanden te verstevigen. Tijd voor het Seniorenorkest dat in 2017 ook op de internationale toer gaat. Hun grote concert heeft als thema: Ierse muziek. Het repertoire deze zondag was van verschillende aard. Met ‘Matreshka’, ‘Klezmer Karnival’, ‘A Christmas Festival’, ‘Une belle Histoire’, ‘I’ll be home for Christ’ en ‘Thank you for the Music’, leverden zij hun aandeel aan dit gezamenlijke concert.
Na afloop sloot het Harmonieorkest aan voor een meer dan geweldige uitvoering van ‘La Vita è Bella’ en een uitbundige ‘Jingle Bell Rock’. Peter-Paul van Esch dirigeerde beide orkesten. Een verdiend en ovationeel applaus daalde neer over beide orkesten en de welverdiende flesjes wijn gingen naar orkestleider Klaas Smits en de dirigenten Jan Hermans en Peter-Paul van Esch. Met dank aan voorzitter Henk Couwenberg voor zijn openingstoespraak en beide speakers Gerry van Echteld en Ton van Gool, muzikanten in resp. het Harmonieorkest en het Seniorenorkest Tilburg, kondigden voor het andere orkest de werken aan. Zowel Gerry als Ton hebben zich goed ingelezen, waarvoor dank. We hebben deze zondag genoten van twee mooie orkesten. We hopen voor de zieke ‘Opstappers’ een spoedig en goed herstel en wensen alle NKH-leden een geweldig muzikaal 2017 toe.

Geert van Nunen