Eucharistieviering Heuvelse St. Jozef kerk

Op deze druilerige zondagochtend 6 november begeleidde het Seniorenorkest Tilburg de eucharistieviering die door pastoor Van Noorwegen en bisschop Mutsaers en zijn broer geleid werd. In de matig bezette kerk zat het orkest op tijd klaar om deze viering muzikaal te omlijsten. De ‘Deutsche Messe’ van Schubert stond op onze standaards en samen met ‘Lascia chío pianga’ van George Friedrich Handel en ‘Soul Mates’ hadden we gepaste gedragen muziek, die erg goed ontvangen werd.
Bij aanvang werd het altaar met daarachter het orkest stevig in een wolk wierook gezet. We werden warm welkom geheten. Vooral onze muzikanten op de voorste rij mochten het ontgelden en later tijdens de consecratie werden we opnieuw bewierookt. De muziek leed er gelukkig niet onder. De viering ook niet, en met afwisselend woord, zang- en orkestwerken vorderde deze viering en nu was het wachten op de preek van de bisschop. Wat zou hij Tilburg te melden hebben? Hij stak ons een hart onder de riem: “Het komt goed als we maar ons best doen.”
Met deze woorden kwamen we aan het einde van de viering en daarmee vernamen we dat de bisschop alle moeite genomen had om naar Tilburg te komen. ’s Middags moest hij zich in Rome melden. Een mooi gebaar naar Tilburg, pastoor van Noorwegen en het Seniorenorkest Tilburg. Na een verdiend kopje koffie, dat naar we vernamen in de hemel niet geschonken wordt, ging eenieder deze zondag verder nuttig en aangenaam besteden.

Geert van Nunen