Jubileumconcert: impressie van een bezoeker

Op zondag 16 september waren de muzikanten van het Jubileumorkest al vroeg in de Concertzaal van Theaters Tilburg aanwezig. De laatste accenten werden gelegd en de muziek nog één keer doorgenomen; men wenste elkaar sterkte maar ook veel genoegen. De Peer Gynt uitvoering met verteller Peer de Graaf was een geweldige uitdaging en heel bijzonder. Vanaf 13.30 uur kwamen de gasten al aan. Zij konden genieten van het Opstaporkest dat enthousiast voor een gezellige sfeer zorgde. Met dank aan Noraly Brekelmans.
Daarna stroomde de bijna uitverkochte Concertzaal vol. Het was zover. Iedereen was benieuwd; de muzikanten hadden velen nieuwsgierig gemaakt. Ademloos luisterde het publiek naar de geweldige vertelling in combinatie met de betoverde muziek. Onder de bezielende leiding van dirigent Peter Spierings is een fantastisch muzikaal verhaal neergezet met adembenemende stukken waarin zangeres Marieke van Middelkoop bijna een sprookje neerzette. Na de pauze brachten onder leiding van Jan Hermans de dirigent, Thom Craane en wederom Marieke van Middelkoop ondersteund door de backing vocals Sil van den Hout, Vera Keijsers, Jelle Ruijssenaars en Ilse Vorstenbosch veel herkenbare nummers en was de sfeer heerlijk los. De muzikanten straalden na afloop en verlieten blij het podium. Het jubileumconcert was geslaagd; het publiek had genoten.
De kinderworkshop waarin Barend Zoontjes, docent muziek, kinderen vanaf zes jaar meenam in het verhaal van Peer Gynt en hen stimuleerde diverse muziekinstrumenten uit te proberen werd goed bezocht. Alom missie geslaagd!

Anja Eijkemans

Foto’s Annemarie Smulders
meer foto’s: www.annemariesmulders.nl