Jubileumconcert in de Glazen Zaal van Berlage

10 jaar Sax-O-13
Vrijdag 1 februari 20.00 uur
Zondag 3 februari 14.00 uur

Het Seniorenorkest Tilburg jubileert met een dubbeloptreden in de fraaie Glazen Zaal van Berlage in de LocHal aan de Spoorzone. Deze zaal is onderdeel van ‘Seats2meet’, voor ons ‘A-niceplace2be’. De Glazen Zaal werd in 1990 gebouwd als repetitiezaal voor het Nederlands Philharmonisch Orkest, maar raakte in onbruik toen het orkest uit de Beurs van Berlage vertrok. Voor het symbolische bedrag van € 1,00 staat de Glazen Hal nu in de Tilburgse LocHal. Deze zaal kan 200 bezoekers en een orkest van 50 muzikanten herbergen en daarmee ontstond het dubbelprogramma in het eerste weekend van februari 2019.

De verwondering over deze unieke ruimte straalde van onze gasten af en dat sloeg verrassend snel om naar het orkest en zangeres. Met een overweldigende ouverture ‘Concerto d’Amore’ van Jacob de Haan hadden we onze gasten snel in de ban. En met het orkest onder leiding van dirigent Jan Hermans, zangeres Marjon Dries en Martien Oerlemans als gastpresentator beloofde het een mooie avond te worden. Met haar eerste klanken bij ‘With one look’ en Bette Midler’s ‘The Rose’ veroverde Marjon Dries meteen de harten van het publiek en met haar vertolking van ‘What a wonderfull world’ en ‘Big Spender’ kon haar en onze avond niet meer kapot. In de pauze en na afloop kon men in de wandelgangen vele meningen van onze gasten noteren. De akoestiek kreeg veel aandacht. Een mooie opstap voor zondag 3 februari. Met de traditionele nazit namen we een gezellige borrel als afsluiter en sloten we dit eerste concert af.

Zondag 3 februari 14.00 uur
In ‘Seats2meet’ was het weer een gezellige drukte en ook op deze dag was het ‘volle bak’, dus uitverkocht, met een reprise van vrijdag. Hetzelfde repertoire met dezelfde artiesten. Tijdens deze twee dagen vermengden muzikanten en gasten zich ook in de pauzes, men kon ons zelfs aanraken. Een waarlijke interactie vond plaats. Zoals gemeld kregen we opnieuw snel de aandacht van onze gasten met de ouverture ‘Concerto d’Amore’ en na de pauze volstond ‘The King and I’ als ouverture terwijl het speelse ‘O Vitinho’ ook deze kwalifikatie verdient. Zowel Marjon Dries als orkest overtroffen hun prestatie van vrijdag met Martien Oerlemans wederom als speaker. ’Pirates of the Caribbean’, ‘Matreshska’, ‘Queen-medley’, ‘Grease-medley’, ‘Lala land’ en ’Bömischer Traum’ completeerden het repertoire waar ‘Golden swing time’ als toegift onze gasten van de stoel deed veren. Een overweldigend ovationeel applaus daalde over het orkest en met de gebruikelijke dankwoorden en ruikers besloot Johan Geijsels deze middag.
Bij navraag aan onze zondagse bezoekers inventariseerden we verschillende meningen: “schitterend, het was mooi, niet te hard en de zangeres was soms goed te verstaan”. Ergo: Iedereen gaf een beleefd antwoord tijdens de traditionele nazit.

Achter de schermen is door velen met hand en hoofd gewerkt hetgeen resulteerde in twee fantastische concerten. De getoonde foto’s 8683 /8748/8770/8814/8824 zijn te vinden en kunnen besteld worden via de site van Anne-Marie Smulders Fotografie: www.annemariesmulders.nl

Geert van Nunen