Jubileumjaar 2018

2017 is net begonnen, maar velen van ons hebben hun blik al gericht op 2018. Want dan vieren we het 175-jarig bestaan van de Sociëteit Nieuwe Koninklijke Harmonie. Het wordt een fantastisch jubileumjaar, waarbij we iedereen gaan betrekken. Niet alleen de oudere muziekliefhebbers, maar ook de jong volwassenen en de jeugd.Was je bij onze nieuwjaarsborrel afgelopen 18 januari? Dan hoorde je Anita de Haas, vice-voorzitter van het bestuur van de sociëteit NKH al een tipje van de sluier oplichten.

Was je er niet? Dan is hier dan het concept programma.Het jaar 2017 sluiten we niet, zoals gebruikelijk, af met een Eindejaarsconcert, maar we beginnen ONS jaar met een Nieuwjaarsconcert. We gaan er voor om op Koningsdag 2018 hét Koningsdagconcert in de Concertzaal te mogen uitvoeren.

Een feest voor de stad zal plaatsvinden in september in de geweldige tuin van de Philharmonie. Verder een feestavond voor de leden in september en een kindermuziekmiddag en we sluiten af met het Eindejaarsconcert. Ook ligt er een idee om de eerder geschreven kronieken over de geschiedenis van de NKH te bundelen.

Maar er kan nog meer bij!!! Dus hierbij een oproep aan alle leden: heb jij een origineel idee of een leuke suggestie voor een activiteit die past in dit jubileumjaar? Laat het ons weten en stuur ideeën en suggesties voorzien van je contactgegevens naar nkh.harmonie@harmonietilburg.nl.

De Commissie Jubileumjaar gaat deze bespreken en bekijkt de haalbaarheid. Laat je muzikale creativiteit de vrije loop! We zijn benieuwd, het wordt ONS jaar.

De commissie bestaat uit: Johan Geijsels, Peter Tuerlings, Henk Couwenberg, Bart Bedaux, Marianne Vugs, Anja Eijkemans, Peter-Paul van Esch en Anita de Haas.

Anja Eijkemans