Kermisconcert in Berkel-Enschot

maandag 19 juni 2017
Verzorgd door het Seniorenorkest

Tilburg 13.30 uur alleen de muzikanten aanwezig, 13.40 uur drie personen publiek, 13.45 uur zeven stuks, 13.50 uur dertien en om 13.55 uur zeventien, over het algemeen dames. 14.00 uur half vol (23 personen) en het blijft spannend. 14.05 uur iets meer dan halfvol en buiten op het terras een handjevol die het toch wel zouden horen, naar verluidt.
Het is kermis en snikheet. Geen mus te zien en slechts wat gekwetter uit de vele loofbomen in de buurt. Maar het is Berkelse kermis en men rekent op een goed stukje muziek. En dat je daarvoor bij het Seniorenorkest Tilburg moet zijn is al jaren duidelijk. Ja, we bouwen dat zelf op en dan moet je komen. Noblesse oblige. Wij: voor een handjevol consumptiebonnen, een mooie gage en vooral applaus, waardering en gezelligheid komen we graag.
Ons publiek: als lid van de ouderenvereniging ook voor een ruime verzameling versnaperingen, gezellig met elkaar buurten en een fraaie loterij met omvangrijke prijzen: een rijkelijk gevulde boodschappentas met senioreninhoud.

Het Concert
Niets kon ons tegenhouden, zelfs een haperende microfoon zonder batterijen schrok ons niet af en klokslag 14.00 uur vertrokken we met dirigent Jan Hermans, en via Matreska en Beyond the sea openden we ons concert. De medley André Rieu melodieën werd als zodanig herkend en gewaardeerd. Een welgemeend applaus werd ons deel. Met nog enkele stukken te gaan kropen we muzikaal naar de pauze. Ieder vertelde de ander dat het zo heet was en dat het transpireren daarvan het gevolg was. Dus op naar onze drankjes.
Na de pauze werd het tijd voor onze speaker of the day, Cees van Iersel. Hij verontschuldigde zich netjes voor de haperende microfoon en en-passant tipte hij onze bezoekers over ons aanstaande Keltisch Concert. In dit tweede blok startten we met een fraaie vertolking van Oklahoma en via Thank you for the music, Klezmer, YMCA, Golden Swing Time, Une belle Histoire, Celtic Dance, Sweet Caroline spoedden we ons naar het slot, Jans favoriete nummer Der Fliegermarsch. We namen afscheid van ons gehoor en ontvingen graag hun applaus.
Redelijk tevreden over onze prestatie spoedden we ons rap naar de juffrouw achter de bar die onze dorst graag leste. Met nog wat gezelligheid aan de tap en op het terras sloten we dit optreden af.

Geert van Nunen

Klik op foto voor grotere weergave