Kerst met Sax-O-13

Woensdag 14 en donderdag 15 december 2016

Onze schalmeien en citers zorgden op veel adressen in Tilburg en Moergestel voor stemmige Kerstvieringen.

In behandelcentrum de Hazelaar was het een drukte van belang want het saxofoonensemble Sax-O-13, dat hier goed bekend staat, kwam. Op gepaste wijze vervlochten we de traditionele kerstliederen met Christmas Carols. Met aandacht werd hier ingetogen naar geluisterd, echter op de wat vlottere Christmas Carols moest gedanst worden. ‘Rocking around the Christmas tree’ was bij uitstek het nummer waarop men wachtte. Op deze sfeervolle avond hebben we ons publiek een fijne start van hun Kerstmis gegeven. Jos Notenboom had een kerstverhaal ingestudeerd en hij las het uitmuntend voor. Hij kreeg een stevig applaus van zijn aandachtig gehoor.

Een dag later bezochten we Senioren Vereniging Moergestel. Hun nieuwsbrief kopte: “De viering, voor alle senioren (50+ ers) van Moergestel, is op donderdag 15 december 2016 in Den Boogaard. Het programma begint om 10.30 uur in de grote zaal met een kopje koffie en een traktatie in kerstsfeer.”
Na de opening door onze voorzitter Jan Geerts, spreekt pastor Herman van den Broek een kerstboodschap uit, waarna een optreden van het saxofoonensemble Sax-O-13 volgt met onderhoudende maar ook met stemmige kerstmuziek.
In Den Bogaard werd een kerstlunch voor de leden geserveerd en voorafgaand aan deze uitgebreide Kerstdis speelden we ons programma. Ook hier speelden we afwisselend traditionele kerstliederen en de wat vlottere Christmas Carols. Ons aandachtige publiek beloonde ons met hun applaus en ook hier een goede start van hun kersttijd.

Geert van Nunen