Kerstviering in Heuvelse Kerk

 

Kerstviering in RK Kerk St Jozef ,  24 dec 2015

Een viering met Kees Mayen als prima dirigent en een orkest dat flexibel als zij is, de plotselinge coupletwijzigingen vakkundig hanteerde.
De sfeervol versierde kerk liep langzaam vol. Mensen kozen een goede plek om zowel de dienst als samenzang goed te kunnen volgen. Met de ‘Herdertjes lagen bij nachte’, ‘Midden in de winternacht’ en ‘Stille Nacht’ werd de kerstsfeer gezet. Na de bel kwamen de priester en zijn gevolg naar het altaar, begeleid door ‘Wij komen tesamen’. Na zijn inleidend  praatje begon de viering, met solo zang en koorzang door Kees Mayen en Beppie van Groenendael, afwisselend met het orkest. Het orkest, gezeten achter het altaar, zong mee en genoot van de zang van deze twee zangers.
De twee klassieke werken ‘Lascia ch’io pianga’ en ‘Soul Mates’ gaven een plechtige touch aan de sfeer, terwijl een vleugje wierook het geheel afmaakte.
Aan het einde  van deze fijne kerstviering speelden we en zong men mee met ‘Er is een kindeke geboren’ en ‘Nu zijt wellekome’.
Applaus, een warme handdruk, een welgemeende zoen en een kopje koffie sloten deze kerstviering af.

Met dank aan de afdeling ‘Logistiek’ die er voor zorgde dat we bij aankomst in de kerk onze stoelen met daarop de leeslampjes konden vinden.

Geert van Nunen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

kerstgeert2015