‘Concerto Particolare’

Op 23 april gaf het Harmonieorkest haar tweejaarlijks themaconcert, dit keer in Italiaanse sfeer. Na een aanvankelijk aarzelende kaartverkoop was de tribune van ‘t Plein in Udenhout goed gevuld. Bij binnenkomst viel onmiddellijk het achterdoek van het podium op, met een afbeelding van de Rialto brug in Venetië. De zaal was ruim voorzien van de Italiaanse kleuren rood, wit en groen en ook de muzikanten van het Harmonieorkest hadden de standaard kleding uitgebreid met een accent in deze kleuren. Het programma werd gepresenteerd door Raffaela Tibasco, geboren in Venetië. Als intermezzo waren er twee optredens van het mandoline orkest Estrellita uit Molenschot. De klank van dit grote orkest gaf een mooi contrast met ‘onze’ muziek. De dirigent, Benny Ludemann, is een bekende in de muziekwereld, onder andere als begeleider van Toon Hermans.
Een belangrijke rol was deze middag weggelegd voor zanger Gino Politi, geboren in Palermo (Sicilië). Hij zong, begeleid door Estrellita, twee bekende Italiaanse liederen ‘Santa Lucia’ en ‘O Sole Mio’. Het Harmonieorkest begeleidde hem bij ‘Con Te Partiro’, ‘Funiculi-Funicula’ en ‘Torna a Surriento’. Voor Gino was dit een nieuwe uitdaging, omdat hij gewend is met orkestband te zingen, en niet met een live orkest.
Het Harmonieorkest speelde zonder zang een aantal al langer op het repertoire staande Italiaanse stukken. De spetterende uitsmijters werden gevormd door ‘Cervo a Primavera’ (bekend als ‘Ik leef niet meer voor jou’ van Marco Borsato) en ‘Volare’, met zang van Gino (en het publiek). Als toegift zong Gino (met orkestband) zijn 28 weken top 100 hit uit 1997 ‘Viva la Mamma’.
Het was, zoals toegewenst in het programmaboekje, een aangename concertmiddag, afgesloten met een Italiaans ijsje voor alle bezoekers.

Hierbij een link naar een filmpje van één van onze nummers tijdens het optreden:

Dick Kolijn