Koninklijk Uitwisselingsconcert Druiventros

Op zondag 13 maart 2016, op een zonovergoten dag, verzorgden de orkesten van de Nieuwe Koninklijke Harmonie en Koninklijke Harmonie MVC uit Udenhout een uitwisselingsconcert in Hotel-Restaurant De Druiventros te Berkel-Enschot. Een nieuwe locatie ook, dus een try out voor beide orkesten. Het geheel zag er fleurig uit met vrolijke gele accenten, ten teken van het voorjaar. Het publiek was in groten getale aanwezig, de zaal zat vol. De NKH speelde voor de pauze. Het publiek werd welkom geheten door voorzitter Peter Tuerlings en zijn dochter Barbara gaf op charmante wijze uitleg over de te spelen stukken. Er werd begonnen met ‘Elisabeth Serenade’, een voorzichtige, wellicht beetje zenuwachtige inzet, maar het werdt toch tot een goed einde gebracht. Daarna ‘The Da Vinci Code’ in arrangement van Frank Bernaerts. Het volgende nummer was ‘La Strada’ van Nino Rota, waarbij Wil (Jansen) op trompet de solo voor zijn rekening nam. En wat deed hij dat mooi!! Dan het topstuk ‘The Mask of Zorro’ van James Horner. Het publiek luisterde aandachtig terwijl dit prachtige stuk door de Harmonie ten gehore werd gebracht. En het ging goed, heel mooi, en natuurlijk een warm applaus. Als laatste stuk stond ‘Libertango’ van Astor Piazolla op het programma. Een prachtige melodie om het concert mee af te sluiten.

Na de pauze was het de beurt aan de Koninklijke Harmonie MVC Udenhout. Voor hen extra spannend, want dit was het eerste concert onder leiding van de nieuwe dirigent Tom Koster. Zij openden met ‘Leonesse’ van Bert Appermont. Het tweede nummer was ‘Concertino’ met als soliste op dwarsfluit Ingrid Giesberts. Prachtig gespeeld, van het begin tot het eind en zij krijgt dan ook terecht een groot applaus. Er werd vervolgd met ‘Mandalen Landscapes’ van Philip Sparke en daarna ‘Symphonic Marches’, met een herkenbare melodie. Het orkest sloot af met ‘Arsenal’, een bekend werk voor harmonieorkesten. Er wordt wel eens gezegd: “MVC laat van zich horen,” inderdaad, MVC liet van zich horen. Peter Tuerlings bedankte de dirigenten Peter-Paul van Esch en Tom Koster en als attentie kregen zij een mooie fles Prosecco. Het publiek was enthousiast en ging tevreden huiswaarts. En zo kunnen we weer terugkijken op een mooi concert.

Marianne Eijkens

.