Mijn ervaring met de digitale Anjer Collecte 2020

Hoewel de instructie duidelijk was, had ik het toch verkeerd gedaan: een app groep aangemaakt. Een dag voor de actie begon, en blijkbaar werd deze al verstuurd zonder inhoud. Ongelooflijk, de boze reacties die ik kreeg! Daarna heb ik mensen eerst gebeld of een berichtje gestuurd of ik mocht collecteren. Ik wist dat ik alle mensen zou missen die niet beschikken over of kunnen werken met digitale zaken, maar dat was nu een gegeven. Ook de adressen waarvan je weet “daar krijg je veel”, maar daarvan heb ik geen telefoonnummer.

Het startscherm was meteen € 5. Een bedrag dat je soms in de bus kreeg. Mogelijk werkt dit afwerend als je een smalle beurs hebt. Dan moet je weten hoe het werkt. Ik had een startbedrag overgemaakt met de gedachte “dan hoef ik me verder geen zorgen te maken.” Toch heb ik gaandeweg nog mensen benaderd, omdat ik de tussenstand laag vond, jammer. Je vraagt je af of iedereen daar energie in gestopt heeft en het bij mij begon te kriebelen. Ik vond het altijd heel leuk om te doen en heel belangrijk voor onze club, en kunst en cultuur en de NKH onder de aandacht te brengen. De spotjes van het cultuurfonds op TV heb ik niet gezien. Contacten met mensen heb ik gemist.
Genoten heb ik van het feit dat ik zo toch weer actief kon zijn. Mensen die positief waren dat we toch collecteerden. Met dank aan Dick die het opgezet heeft.

Annelies Ooms