Moergestel ontvangt Seniorenorkest Tilburg

Wat waren we toch weer blij dat het carnaval werd. Het zoveelste katholieke feest. Heel Moergestel liep uitgedost in hun clubkleuren uit om een middagje te genieten van onvervalste carnavalsmuziek. Dat het een spetterende middag zou worden stond vast.

Velen zetten hun beste beentjes voor om deze editie opnieuw te laten slagen. Het repertoire van Seniorenorkest Tilburg staat daar garant voor en met ‘Berliner Luft’ van de Buutemars voorop wandelden andere melodiën zaal ‘Den Bogaard’ binnen. Met André Rieu en een schorre koekoek in Concert, Tom Jones als vrouwenversierder en de onbetwiste carnavalskrakers kon de middag niet op. Speaker Martien Oerlemans sloeg enkele kwinkslagen en capriolen in zijn aankondiging van onze muziek. Een latente tonprater in de dop, deze Martien.

De pauze brak aan en na een stief half uurtje ging het feest verder en moesten gezellige keuveltjes afgebroken worden. Het orkest zat weer klaar voor de tweede acte.

Meezingkoor ’gge mar weg bent’ leverde zijn aandeel en we mochten via de beamer meezingen. De beamer was niet nodig; alles werd meegezongen, vooral de refreintjes. Wereldberoemd in stad, dorp en ommelanden soleerde onze Ger Martens met ‘The Acrobat’ en begeleid door het Seniorenorkest brachten we het er goed van af. Met tot slot enig gehoempa, de Keukendeur met de Feestneus van Mien en wat Bloemetjes in het gordijn sloten zowel orkest als koor gezamenlijk af. Bart Bedaux dankte met de toepasselijke woorden en bedankjes in natura, Corrie Laurensse en Jan Hermans, de beide dirigenten en speaker Marin Oerlemans. De nazit ging gepaard met Een Glaasje op, terwijl Helène en het Vogeltje met De Liefde en de Gein vrolijk passeerden.

Het werd laat in het gezellige Moergestel.

Geert van Nunen

masker carnaval NKH