Muziek in Tilburg

Zomercarnaval tijdens de Tilburgse kermis
Muziekbandjes speelden verspreid over het kilometerslange kermisterrein. Twee van hen sprak ik aan. “Spelen jullie met bladmuziek?“ “Nee, ik kan niet eens noten lezen.” Eentje gaf zelfs aan dat ze nog iemand zochten voor de kleine trom, oftewel de snaredrum. Hmm …

 

Optreden ZomerOrkest Nederland
Op 1 augustus zijn Annelies, Wil en ik naar een concert geweest van het ZomerOrkest Nederland, oftewel ZON. Elk jaar worden talentvolle muzikale jongeren bij elkaar gezocht om een orkest te vormen, gedurende ruim twee weken in de zomer. Ze hebben bij hoge temperaturen moeten repeteren voor een mooi doel: toeren door heel Nederland. Wij waren getuige in de Tiliander in Oisterwijk, de parel in het groen. We werden welkom geheten door twee jonge dirigenten, die om de beurt het orkest zouden leiden. Bij elk stuk gaven zij een inleiding, waarna we konden genieten van de muziek. Ze hadden een vol orkest met blazers, melodisch slagwerk en percussie. De leeftijd varieerde van 16 tot 23 jaar, amateurs en conservatorium studenten.
Omdat ik zelf percussie speel bij de NKH, had ik oog voor de vijf spelers die van links naar rechts en vice versa hun instrumenten bespeelden. Het was leuk te zien dat ze lol hadden en passie. Net zoals bij ons, tussen Niek en mezelf, wel eens het geval kan zijn. Het waren mooie gevarieerde stukken, van musical tot marsmuziek. Van alles wat in ruim twee uur. Het was mooi om de bevlogenheid van het orkest mee te maken. Het inspireerde tot vernieuwde energie om met het nieuwe muziekseizoen weer te beginnen. Zo heb ik de Cakewalk Phantasy regelmatig geoefend, in de hoop straks bij de repetitie goed mee te kunnen doen.

 

Zomerse groet,

Klara