Muziekbeleving

Leuk, het stuk van Henk! Meteen kwam bij mij de ervaring uit Harlingen bovendrijven. De Stedelijke Muziekvereniging Harlingen bestond 125 jaar. Als bestuur, waarvan ik voorzitter was, besloten wij om iets voor de vereniging te doen. Dat werd een stuk laten schrijven voor alle ereleden en vrijwilligers. We gingen ons oriënteren bij muziekuitgeverijen. Zo kwamen we uit bij Gobelin muziekuitgeverij in Friesland. Andreas Schulte, een Duitse componist, ging het stuk schrijven. Als input kreeg hij een lijst met Harlinger liedjes die hij zou kunnen verwerken. Spannend, de dag brak aan en natuurlijk waren Andreas en zijn vrouw uitgenodigd voor een weekend Harlingen. En in mijn hoofd het idee om Andreas, de componist, te vragen om voor het orkest te gaan staan tijdens de uitvoering van ‘Members of Honnour’. Eerst vragen of de dirigent het hiermee eens was. Hij was akkoord. Samen met Luuk, onze dirigent, naar Andreas. Na enige aarzeling zei hij “ja”. Onbeschrijfelijk hoe het als een trilling voelde: zaal, (die meedeed met de bekende nummers), dirigent en harmonieorkest: één geheel. Dit was echt levensenergie voor allen door muziek. Hebben jullie ook wel eens zo‘n ervaring gehad?

Annelies Ooms