Muzikale gezegdes en semi-wijze zegswijzen

Waar knallen we met zijn allen tegen aan?
* De mens lijdt het meest van hetgeen hij/zij vreest.
* Onbekend maakt onbemind.
Als anoniem lid van de NKH moet me onderstaande van mijn hart.

In korte tijd komt er veel op ons af. Zaken waar we in onze actieve loopbaan geen hand voor omdraaiden. Zijn we minder flexibel of gaan we mee in het typische seniorengedrag dat ons tegen onze zin in typeert?
Eigenlijk willen we dat niet en is het verleidelijk om mee te gaan in dat andere.
In de extra repetities ben ik gaan houden van ‘Peer Gynt’.
We genieten van beide dirigenten die op hun eigen manier duidelijk zijn en ons optillen naar een hoger niveau. Ik geniet in mijn pauzes van de andere instrumenten die wel spelen. Het hout van de klarinetten, dwarsfluiten, saxofoons, trompetten en het zwaar koper dat alles completeert. Nog meer geniet ik van mijn partij wanneer die vloeiend samenvalt met de rest.
Was ik hier bang voor vraag ik me af? Was men hier bang voor vraag ik me ook af?