Muzikale Pub Quiz OpstapOrkest

 

 

Na ruim 11 weken geen repetities konden we, van het Opstaporkest, elkaar weer eens in levende lijve ontmoeten bij de Sociëteit. Nu hadden we via de WhatsApp al wat contact met elkaar gehad, omdat we een aantal muziekstukjes instudeerden en opnamen. Irene, onze dirigente, maakte daar een mooi filmpje van. Leuke resultaten. We kwamen beneden bij de bar in het gebouw aan de Stationsstraat bij elkaar. Nou ja bij elkaar … De kinderen wel, de volwassenen niet. Zoals Oke, mijn collega van het slagwerk opmerkte, “Wij zitten bij elkaar in de klas, dus we mogen nu ook bij elkaar zijn.”
Peter Spierings zat al klaar met zijn spullen om een heuse pubquiz te gaan doen. We kregen twee keer 30 vragen over muziek, foto’s en algemene open vragen. Ik deed psychologische oorlogsvoering met de jongens aan tafel die met elkaar samenwerkten. Ik deed net of ik veel antwoorden wist en schreef woorden op. Peter had goede vragen bedacht. Via een goede muziekbox kwamen er korte geluidsfragmenten, waarop we de titel en artiesten moesten noemen.
Ik wist lang niet alles. Bij het tweede gedeelte werden via de laptop foto’s getoond waarbij we de naam van het gebouw, het instrument of de artiest moesten aangeven. Veel gelach als iemand te enthousiast was en het antwoord iets te hard opzegde, zodat iedereen het antwoord wist. Peter gaf hier en daar nog cryptische aanwijzingen die gretig aangenomen werden. Na de open vragen was er een pauze. Er waren kleine traktaties voor ons die we in groepen en op afstand konden pakken. Ronde twee ging iets sneller, omdat de tijd anders voorbij was. Het bleek na het nakijken van de antwoorden dat één van de ouders van de kinderen zeer thuis was in alle onderwerpen want die persoon had veel goed. De kinderen deden het ook niet slecht. De overige volwassenen …. hadden niet veel goed, maar hebben wel veel lol gehad. We waren blij dat Peter deze quiz bracht en hij deed het ook leuk. Het was gauw weer tijd en iedereen ging met afstand naar huis. Het is wennen aan de regels, die er voorlopig wel blijven, maar het was goed elkaar weer te zien.
Een begin van het opstarten van het Opstaporkest is gemaakt.

Klara Linnenbank

De eerste donderdag dat we elkaar weer in het echt zagen kregen we een quiz. De quizmaster was Peter Spierings. Hij had zeker 60 vragen gemaakt, ze gingen over muziek. Bij één van de categorieën moest je de titel en de uitvoerende noemen bij een muzieknummer. Je hoorde alleen het intro. Voor mij was dat heel moeilijk, ik ken niet zoveel muziek behalve wat ik zelf speel. De fotovragen waren makkelijker, deze gingen niet allemaal over muziek. We maakten de vragen ieder voor zich maar gelukkig zat ik naast Oke en Martin . We gaven de antwoorden aan elkaar door waardoor we samen meer wisten. De winnaar was de vader van Anton. Iedereen kreeg tussendoor chocolade als traktatie.

Pelle