Nieuwe muzikant stel zich voor …

Na bijna een jaar achteraan te zitten is mij gevraagd even naar voren te stappen en mijzelf voor te stellen. Mijn naam is Niek Baas, 26 jaar en ik woon sinds zes jaar in Tilburg. In het dagelijks leven ben ik een student Medische Hulpverlening in Utrecht. Als bijbaantje werk ik momenteel in de thuiszorg en verder ben ik vrijwilliger bij het Rode Kruis als eerstehulpverlener en bij de reddingsbrigade als instructeur. Op de foto ben ik te zien met mijn kat Täysin Musta (Fins voor ‘volledige zwart’ )

Maar laten we het over drummen hebben. Ik ben als kind begonnen met drummen. Na uitprobeersessies van instrumenten voor een aantal weken ben ik bij de percussie blijven hangen. Hier heb ik een aantal jaar les in gehad, waarbij ik vooral veel te vinden was achter het drumstel. Mijn favoriete muziek is metal, van verschillende sub-genres. Zolang er maar goede drum in zit ben ik snel tevreden. De bladmuziek van de harmoniestukken waren en zijn dus soms nog wel even wennen.

Ik vind het heel leuk mijn weg te hebben gevonden naar het Harmonieorkest en bij te kunnen springen bij het Opstaporkest en op deze manier het drummen weer te hebben kunnen oppakken. Het is ook een goed excuus om een kinderdroom uit te laten komen en mijn eigen (elektrische) drumstel te kopen.

Niek Baas