NKH zet de deur open voor een druk bezochte muziekproeverij op zaterdag 30 maart 2019

“Altijd al eens willen fluiten op een dwarsfluit of helemaal losgaan met slagwerk? Dan kun je op zaterdag 30 maart je slag slaan tijdens de muziekproeverij van de Nieuwe Koninklijke Harmonie”, zo kopte de krant.

Voor de derde keer op een rij organiseert het Harmonieorkest van de NKH een muziekproeverij om zowel jongeren als volwassenen te inspireren muziek te gaan maken. Muziek heeft een belangrijke maatschappelijke en sociale functie, haalt herinneringen naar boven, maakt mensen blij. Het sloeg inderdaad aan bij het grote aantal bezoekers. Kinderen en hun ouders reageerden op de diverse aankondigen in de media. Een groot aantal leden van het Harmonieorkest stond geheel belangeloos klaar om hen te ontvangen. Enthousiast werd natuurlijk het slagwerk in beslag genomen en daarna kwamen trompet, klarinet, saxofoon, trombone en dwarsfluit in ‘random order’ aan de beurt. Ouders, trots op hun spruiten, volgden het gebeuren. En jawel, er zitten talentjes bij. Hopelijk zullen de ingevulde aanmeldingsformulieren met verwijzingen naar muziekscholen, en in een enkel geval docenten, vervolg krijgen. Zelfs de leden van het Opstaporkest lieten zich niet onbetuigd. Dat werkt natuurlijk! Ook repeteerde het klarinetensemble onder leiding van Jo Brassé.

Geert van Nunen