Opstaporkest

Het NKH Opstaporkest: muziek maken om verder te komen!

Muziek maken is leuk en samen muziek maken is nog vééél leuker! In ons Opstaporkest leer je het spelenderwijs. Wij richten ons op de leeftijd van 8 tot 80 jaar. Misschien heb je lang geleden de trombone of bariton aan de wilgen gehangen en begint er af en toe toch weer iets te kriebelen. Aarzel niet langer, blaas het stof van je trompet, klarinet of drumstel en kom proefspelen bij onze repetitie, elke donderdagavond van 19.00 tot 19.45 uur.

Wat willen we met ons Opstaporkest

Het Opstaporkest is een zelfstandig orkest binnen onze vereniging en verzorgt zelf het muzikale programma. Om mee te mogen spelen hanteren we geen hoge drempel. Het is een eerste stap op je muzikale ladder. Kinderen vanaf 8 jaar met interesse in muziek die ca. een half jaar muziekonderwijs hebben gevolgd, kunnen zich bij ons verder bekwamen. Zodra je het instrument redelijk onder controle hebt, wordt er van je verwacht dat je gaat meespelen bij het Opstaporkest.

Volwassenen hebben wellicht vroeger al een instrument bespeeld en kunnen bij ons kennis en vaardigheid opfrissen. Het OO bestaat op dit moment uit 15 muzikanten.

Met het Opstaporkest beogen we:

• Ervaring opdoen in groepsverband
  • Doorstroom mogelijk maken naar het Harmonieorkest van de NKH
  • Samen op een plezierige manier muziek maken
  • Groepsbinding
  • Eventuele wisseling naar een ander instrument mogelijk maken
  • Samen kleine concerten uitdenken en uitvoeren.

Wat verwachten wij van de muzikanten                                                               Samen muziek maken is leuk, maar niet vrijblijvend. We zien natuurlijk graag dat iedereen de repetities bijwoont en zijn of haar partijtje vooraf heeft ingestudeerd. Heb je eenmaal het vereiste speelniveau bereikt en wordt doorstroom mogelijk, dan verwachten wij wel dat je kiest voor ons Harmonieorkest. We adviseren om lessen te gaan of te blijven volgen om geleidelijk op een hoger niveau te kunnen spelen. Als je les gaat volgen bij Factorium, kun je via ons een korting op het lesgeld ontvangen tot de leeftijd van 27 jaar.

Waar kun je ons tegenkomen?                                                                                  Wij treden op bij de ‘Dwalerij’ op Monumentendag, Open Museumdagen en in verzorgingstehuizen of bijvoorbeeld als voorprogramma bij een concert van het Harmonieorkest.

Spelen op je eigen instrument
Onze muzikanten spelen in principe op een eigen instrument. Als je (nog) geen eigen instrument hebt, wordt bekeken of de vereniging een leeninstrument beschikbaar kan stellen.  Instrumenten die moeilijk vervoerbaar zijn, zoals drums, pauken, piano, worden in de repetitieruimte bewaard.

Twijfel niet langer, kom gewoon een keertje kijken!?

Denk je, dat zou best wel eens iets voor mij kunnen zijn, kom dan gerust een keertje luisteren of meespelen. We repeteren elke donderdag van 19.00 tot 19.45 uur in het gebouw van de NKH Stationsstraat 26 5038 ED Tilburg. Wij vinden het heel leuk als je kennis komt maken. Gewoon doen!

Bel of mail voor meer informatie naar 0611464179. of per mail: ecam.nienhuis@gmail.com. of kijk op onze website……..

DSC08861 DSC08655 (2)