Opstaporkest bij Woonzorgcentrum Padua

Zondag 11 november jongstleden had het Opstaporkest van de Nieuwe Koninklijke Harmonie een optreden bij Woonzorgcentrum Padua van De Wever. In eerste instantie zouden we een optreden hebben bij het Wijkcentrum De Heyhoef, maar dit ging door omstandigheden niet door. Via contacten van een van de ouders van een lid van het Opstaporkest werd er een gezamenlijk optreden georganiseerd met het Wijkorkest Tilburg-Noord, onder leiding van Peter-Paul van Esch.

Bij aankomst en het opbouwen voor het optreden waren de bewoners al in het bekende Bruin Café aan het genieten. Het Opstaporkest begon en speelde klassiekers van onder andere Mozart, Vivaldi en Strauss, maar ook bekende stukken zoals Supercalifragilisticexpialidocious en Do-re-mi. Na een korte pauze om het andere orkest de mogelijkheid te geven om op te bouwen nam Peter-Paul het dirigentstokje over van Noraly Brekelmans. Het Wijkorkest speelde bekende stukken van o.a. Micheal Jackson, Amy Winehouse en Pirates of the Caribean.

Het was een geslaagde samenwerking met het Wijkorkest Tilburg-Noord, dat resulteerde in een warme, gezellige muziekmiddag.

Niek Baas

Noot van de redactie: op de foto’s is de nieuwe banner van het Opstaporkest te zien.