Opstaporkest geeft kerstconcert in villa De Vier Jaargetijden

Samen muziek maken voor een enthousiast publiek in één van de mooiste locaties van de Tilburgse binnenstad: wat wil een mens nog meer. Op woensdag 16 december 2015 gaf het Opstaporkest een schitterend optreden in de statige balzaal van Villa de Vier Jaargetijden. Ruim veertig papa’s, mama’s, opa’s, oma’s, vriendjes en vriendinnetjes genoten in deze prachtige en gastvrije omgeving van een schitterend kerstconcert, uitgevoerd onder kundige leiding van Anne Peters.

Proeven aan het echte werk
Het Opstaporkest bestaat uit jonge kinderen en beginnende muzikanten die onder leiding van Anne samen musiceren. Het orkest staat open voor kinderen die meer dan een half jaar muziekles hebben gehad. Natuurlijk is het goed dat de kinderen niet alleen repeteren, maar ook af en toe aan het echte werk mogen proeven. Mede om die reden organiseerde Annelies Ooms dit kerstconcert.

Elf stukken
De muzikanten-in-opleiding brachten elf stukken ten gehore. Op het repertoire stond een aantal gezellige, vrolijke stukken. De muzikanten speelden een aantal kerstliedjes, aangevuld met ander werk. De stukken liepen uiteen van de opening van Dvorâks ‘New World Symphony’ en het vrolijke ’Who Did It?’ tot ‘Er is een kindeke’ en ’Komt allen tezamen’. Ook moderne kerstliedjes kwamen aan bod zoals ‘Jingle Bells’ en een strak en behoorlijk swingend uitgevoerd ’Frosty the Snowman’. Het concert werd heel passend afgesloten met ‘We Wish You a Merry Christmas’. Anne introduceerde ieder nummer en vertelde en passant veel over de  manier waarop het Opstaporkest werkt.

Gastvrije ontvangst
Na afloop van het concert was er warme chocolademelk voor de muzikanten en, voor het publiek dat nog verder in kerststemming wilden komen, een heerlijk glas glühwein. De glühwein en de consumpties werden aangeboden door Paul Happel, Location Manager van de Vier Jaargetijden.

Gert Jan Haberink (vader van Mees)

opstap2