Opstaporkest ook door plensbui niet te stoppen

Op een unieke locatie in Tilburg Centrum gaf het Opstaporkest woensdag 2 juni een prachtig optreden, ter gelegenheid van de Week van de Amateurkunst. In het Engelse tuintje tegenover De Spaarbank genoten zo’n vijftig bezoekers van dit muzikale optreden. Vele voorbijgangers bleven even staan en genoten mee. De kinderen speelden onder kundige leiding van Anne Peters.

Proeven aan het echte werk
Het Opstaporkest bestaat uit jonge kinderen en beginnende muzikanten die onder leiding van Anne samen musiceren. Het orkest staat open voor kinderen die meer dan een half jaar muziekles hebben gehad. Natuurlijk is het goed dat de kinderen niet alleen repeteren, maar ook af en toe aan het echte werk mogen proeven. Mede om die reden organiseerde Annelies Ooms dit tuinconcert.

Plensbui
De eerste nummers werden gespeeld in het prachtige, opnieuw aangelegde Engelse tuintje. De muziek klonk vrolijk de lucht was dreigend. Een enorme plensbui deed het orkest verplaatsen naar het terras van De Spaarbank (met dank voor de consumpties). Met wat improvisatie en flexibiliteit, ook van het publiek werd er nog een aantal nummers gespeeld onder de grote parasol. Dit alles maakte het tot een buitengewoon bijzonder optreden.

Ilse Hunink

Klik op de foto om te vergroten