Optreden de Pastorie in Poppel

Graag hebben we gehoor gegeven aan de uitnodiging om de feestelijke opening van het nieuwe appartementencomplex ‘De Pastorie’ in Poppel muzikaal op te luisteren. Op vrijdagavond 11 december waren alle bewoners uitgenodigd voor een feestelijk ‘Turn on the Lights’. De schepen (wethouder) van cultuur, de heer Jef van der Pol zou door middel van het verlichten van de kerstboom de oficiële opening verrichten.
Wij werden verwacht om 18.00 uur, en we waren er dan ook allemaal op tijd, zeker ook omdat er flink gecarpoold werd. In de grote tent midden op het terrein werden we ontvangen met koffie of thee.
Onze kleding voor de avond, zwart met rood accent, was moeilijk te onderscheiden door het led-licht en gelukkig hadden veel muzikanten extra lampjes op de lessenaar. Even keken we angstig omhoog want de tent bleek niet overal waterdicht te zijn.
Na de welkomsttoespraak van de heer Jef van de Pol, konden wij muzikaal aan de slag. Dankzij twee invallers, Tom van Emden op bas en Michiel van Essen op trompet, was ons orkest compleet. Beetje bij beetje kwamen de bewoners binnenwandelen en zeker nadat de eerste klanken de tent vulden.
Vrolijke muziek zoals ‘El Cordobes’, ‘Valencia’ en de ‘Persischer Marsch’, klonken bekend in de oren.
Met een paar pauzes er tussen in speelden we twee keer het repertoire. Na het concert werd ons nog een heerlijk glaasje Glühwein aangeboden, en bij vertrek, jawel, Belgische chocolade voor thuis. Een heel geslaagde avond!

Conny van den Brom