Optreden Opstaporkest bij de Dwalerij

Op zondag 30 juni bezocht ik voor de vierde keer de Dwalerij, omdat ik het een leuke wandeling in de stad vind, maar eigenlijk omdat ik ons Opstaporkest wilde horen spelen. Want daar luister ik graag naar. Ik hoor namelijk ook dat ze vooruitgang hebben geboekt! Het gaat steeds beter, ze zijn steeds zelfverzekerder en wat Noraly heeft ingezet en waar Irene het stokje heeft overgenomen, daar kan men nu al de vruchten van plukken. Leuk om te zien dat ook altijd weer Rodrick een handje helpt als het nodig is. Yge en Bram speelden voor het eerst een solo. Het Opstaporkest heeft twee keer gespeeld en ik kwam net voordat ze de tweede keer gingen spelen. Dit duurde toch wel even, want er was iets mis met de trompet van Bram, Peter Tuerlings en Pieter (Ja Pieter Stegers was ook aan het dwalen) sloopten alle ventielen eraf om op zoek te gaan naar de oorzaak … En wat bleek? Niets te vinden, maar de trompet deed het nog niet! Balen! Toen ineens ontdekten ze dat er iets van de standaard in de trompet was blijven hangen. Ze kregen het er niet zo gauw uit, maar op het moment dat ik aan de kapper vroeg of zij misschien een haaknaald hadden, hadden ze het te pakken en kon gelukkig het tweede deel starten. Ik heb naast het dwalen als vanouds weer genoten van dit Opstaporkest. Ik zou graag ook andere leden willen aansporen eens vaker naar hen te komen luisteren, want zij zijn belangrijk voor onze toekomst en ons verenigingsgevoel.

Hélène van Dun