Optreden Opstaporkest bij het Museumweekend

Om 12 uur mochten wij ons verzamelen in het Kessels instrumentenmuseum. Ik was er nog niet eerder geweest, maar had er wel veel goede dingen over gehoord.
Nadat we ons op de juiste plek hadden geïnstalleerd op de eerste verdieping gingen we even inblazen en ‘inslaan’. Voor Noraly, onze dirigente, was het de laatste keer dat ze ons orkest mocht leiden. We gingen allemaal extra ons best doen. We hadden een lijstje van acht nummers die we in totaal drie keer zouden spelen. De bezoekers tijdens het Museumweekend waren onze toehoorders, net als bekenden en familie van de orkestleden. We speelden een half uur en hadden daarna pauze, waarbij we in de kantine heerlijke Brabantse worstenbroodjes kregen met wat te drinken. Er werd goed gezorgd voor ons. De tweede keer speelden we beter dan de eerste keer. Oefening baart kunst. De jeugd speelde in de pauze lekker over de trappen buiten, terwijl het zelfs even sneeuwde! April doet wat hij wil. Voordat we voor de laatste keer onze reeks speelden nam voorzitter Peter het woord om Noraly te bedanken voor de tijd dat ze bij ons was. De derde keer ging weer wat beter. Daarna mochten we weer alles afbreken en naar huis.
Tot slot speelde er ook een klarinettrio van de Harmonie. Die wilde ik wel even horen. Ik ben nu als toehoorder gaan luisteren en niet als percussiespeler. Het klonk goed. Samen spelen gaat niet zomaar. Je moet goed afspreken wie wat doet en wanneer. Mooi om te zien hoe zo alles in elkaar past.

Tegen half 4 ging ik tevreden en voldaan naar huis.

Een mooie dag met de Nieuwe Koninklijke Harmonie Tilburg.

Klara Linnenbank