Park Stanislaus Moergestel

De beloofde uitnodiging, vorig jaar na ons optreden, kwam binnen en de lady-speaker van ‘Park Stanislaus’ refereerde daar aan. Geweldig, deze vaste klant met hun trouwe aanhangers/supporters van het Seniorenorkest Tilburg. Het Moergestelgehalte in onze club is derhalve  belangrijk. Of we dat hebben laten horen? We denken van wel. We kwamen net uit het ‘Circusgevoel’ van de voorgaande week. Naar verluidt hebben we daar een prestatie van jewelste neergezet en nu gingen wij met bijna hetzelfde repertoire onze vaste klanten in ‘Park Stanislaus’ vermaken. Circusmelodieën uit; Olimpica, Zirkus Fantasie, The Happy Cyclist, A day at the circus, Salto Mortale en de beren uit hun Teddy Bears Picnic zetten de toon.

Wegdromend bij de Engelse wals: Fascination, terwijl speaker Jan van de Lisdonk de zaal verleidde tot een walsje. Echter de heren lieten het afweten, terwijl de dames zenuwachtig zaten te wachten. Er gebeurde niets, het bleef zoals het was. En ook hier draait de wereld door. Vooral na de pauze. Met ‘Verdi’ namen we ons publiek aan de hand voor nog eens een tweede muzikaal deel. Met herkenbare muziek, steeds opnieuw via een haperende microfoon door Jan aangekondigd, laveerden wij ons publiek via Billy Vaughn, Coolsville en een foxtrot voor opnieuw de dansers onder het publiek, door deze tweede helft. De toegift, die al op papier stond, sloot deze geweldige middag af. Een klaterend applaus daalde na ‘Wien bleibt Wien’ neer op dirigent en orkest.  Het was weer gezellig in Moergestel.

Tot slot een dankwoord aan de afdeling Logistiek. Ieder jaar hebben zij de vrijheid ons aan te passen aan de zaal. We mogen ons podium plaatsen daar waar we willen en dat is opnieuw keurig gelukt.

Geert van Nunen