Pop-up eetcafé

25 juni: pop-up eetcafé aan de Kruiningenstraat 5
Open vanaf 17.00 uur

Het einde van het seizoen nadert weer en dan is het gebruikelijk om af te sluiten met eten en drinken met orkestleden en partners, die het ook leuk vinden om mee te komen. Tijd voor het pop-up eetcafé! Bij de inventarisatie wie wel en niet zou komen, met of zonder partner was er een aantal mensen die spontaan aanbood een bijdrage te willen leveren aan de maaltijd. Hartstikke leuk!

Na eerst een kop koffie gedronken te hebben zijn Berdien, Virgin, Erik, Gerard en ik rond 12.30 uur begonnen met het inrichten van de tuin met hangtafels, tafel en stoelen en sfeerverlichting. Even later voegde ook Els zich bij ons. In de keuken en ook buiten op het terras werden tafels klaargezet voor het glaswerk, servies, bestek, schalen voor het eten en werd er druk gesneden en gehakt. Volgens de buienradar van vrijdagavond zouden er rond 20.00 uur wat spetters kunnen vallen. Maar het was nog geen 15.00 uur of er hing regen in de lucht. Erik: “Hebben jullie ook een slecht weer scenario?” Eh ….. nee dus. De regen viel en natuurlijk werd de buienradar geraadpleegd en zou het na een half uur weer droog zijn. Helaas duurde de bui wat langer. Lang leve de buienradar!
Vanaf 17.00 uur druppelden de gasten (droog) binnen, we telden er 33 onder wie 11 partners. (Een aantal vaste deeners was op vakantie en moest dus verstek laten gaan.)
Om 18.00 uur was de tomatensoep, die Marijke gemaakt had, heet en kon iedereen een kom of bord soep halen. Een heerlijke soep die zo goed als op ging! Er werden nog wat laatste handen gelegd aan het klaarzetten van alle gerechten voor de buffetmaaltijd, die er ook voortreffelijk uitzag. Anne had lekkere hartige taarten gebakken, Gerry had een overheerlijke zelf gerookte zalm op tafel gezet en Cora kruidenboter waar ook van gesmuld werd op een stukje brood. Gerry en Cora hadden ook nog ieder een salade gemaakt. Het was geen punt om in de rij te wachten voor je aan de beurt was om je bordje vol te kunnen scheppen. Het was allemaal heerlijk en dat werd door de gasten niet onder stoelen of banken gestoken. Leuk om te horen!
Erik dacht Hompie de poes een plezier te doen met een in stukjes gesneden velletje van de zalm, maar daar haalde ze haar neus voor op. Volgens mij rekende ze op een stukje zalm en niet zo’n schraal velletje.
In de loop van de avond zag het er weer dreigend uit. Wat zegt buienradar? Ja, een bui! Toen de eerste druppels vielen stonden in no time de hangtafels onder het zonnescherm en zocht een aantal mensen binnen de stoelen van de loungehoek op.
Na een ijs-koud toetje en voor de liefhebber een kopje koffie of thee, liep het eetcafé langzaam leeg en met wat ‘achterblijvers’ werd één en ander al opgeruimd. Omdat de vaatwasser al draaide en er veel glaswerk op de aanrecht stond, ging Els aan de afwas. Margriet die eigenlijk afscheid aan het nemen was, vond dat zij samen met Piet toch eerst even moest afdrogen. Virgin en ik hebben samen met de mannen nog wat verder opgeruimd en toen konden Erik en Gerard in de verlenging Portugal zien winnen van Kroatië.
Al met al was het weer een heel geslaagde, smakelijke en gezellige bijeenkomst waarin ontspannen met elkaar werd gepraat en ook de partners het naar hun zin hadden. Dat maakt het ook leuk om zoiets te organiseren. Speciale dank voor Anne, Cora, Gerry en Marijke voor hun bijdrage aan de maaltijd en voor Berdien en Els voor de hulp bij de voorbereiding en natuurlijk voor al die andere helpende handen tijdens de borrel en het eten en opruimen.

Ria Britsia

Klik op de foto om te vergroten