Repertoire

Wij spelen geen traditionele harmoniemuziek. In plaats van op concours te gaan, werken wij aan thema’s, waarbinnen een variëteit aan muziekstijlen wordt gepresenteerd, zoals evergreens, big band, film- en popmuziek. Voorop staat dat de muziek de spelers aanspreekt en dat er regelmatig een stuk ingestudeerd wordt dat een echte uitdaging vormt. Alles in samenspraak met de dirigent.

Tweejaarlijks houden we een groots opgezet thema-concert, in samenwerking met andere muziek- en/of dansgroepen. Zo presenteerden wij filmconcert, ‘NKH goes America’, een concert in American Style, ‘Pasión Española’, een concert in Spaanse sferen en een concert met als thema ‘Engeland’.

Jaarlijks verzorgen wij diverse optredens, zowel binnen als buiten. Wij streven naar zes tot acht concerten per jaar. Vaste momenten zijn het lente- en eindejaarsconcert.

Het eindejaarsconcert organiseren wij traditiegetrouw samen met het Seniorenorkest Tilburg. Al een aantal jaren werken we ook mee aan de opening van de WAK (Week van de Amateurkunst).

Momenteel hebben we een aantal nieuwe nummers op de lessenaar staan.
Cervo a Primavera van R. Cocciante, in ons land bekend als ‘Ik leef niet meer voor jou’ van Marco Borsato,
The Godfather Saga van Nina Rota/Carmen Coppola, bekend van de filmtriologie ‘The Godfather’,
La Passerella di Addio, ook van Nina Rota, bekend van de film 81/2 van Fellini,
The Da Vinci Code van Hans Zimmer, bekend van de film naar de bestseller van Dan Brown,
Il Canto degli Italiani, het Italiaanse volkslied.

Bovengenoemde stukken maken deel uit van ‘Concerto Particolare’ een concert in Italiaanse stijl dat wij op 23 april in ‘t Plein in Udenhout presenteren.