Sax-O-13 en Nieuwjaarsreceptie KVG

Vrijdag 5 januari 2018

Dat ieder optreden anders is dan het vorige bewees ons optreden in de Postelse Hoeve, waar het Katholiek Vrouwen Gilde resideert en haar nieuwjaarsreceptie 2018 hield. Hun uitnodiging luidde: We komen bij elkaar om op het Nieuwe Jaar een toast uit te brengen en daarbij gaan wij genieten van achtergrondmuziek van het saxofoonensemble Sax-0-13. Voorts ging men de middag opluisteren met enkele kleine sketches en dat resulteerde in zang van een der damesleden en een onverwacht en noodgedwongen optreden van Nico Donders. Nico werd gevraagd in Tilburgs dialect een tekst te lezen. “Hij kon dat wel”. Met een moeder die ooit in Biks dialect teksten schreef ontpopte Nico zich als een ervaren redenaar. Getooid als een der drie koningen met lampion en een jacquard geweven tafelkleed over de schouder las hij een zeer eigen Tilburgse tekst voor en kreeg de handen op elkaar. Maar deze nieuwjaarsreceptie was ook bedoeld als gelegenheid elkaar te ontmoeten en even bij te praten. Aan een tiental ronde tafels à tien personen kozen de dames hun plaatsen, waarna de inval-praeses haar welkomstwoord deed. Met een groot aantal bekende nummers boeiden we het stille deel van dit gezelschap, terwijl er ruimte was om lekker bij te klessebessen. Dat was niet tegen dovemansoren gezegd en gaandeweg vermengden saxofoongeluid en dames-geroezemoes zich. Het werd een meer dan gezellige middag en in de ruim bemeten pauze vermengden artiesten en publiek zich. Eenmaal ontdooid kreeg men meer aandacht voor onze nummers die herkend werden vanuit een nostalgisch verleden. Sentimental journey kreeg zelfs geen voet aan de grond terwijl de vertolking van twee ABBA-nummers en Besame Mucho, Little Brown Jug, Sway en zelfs Yesterday meer tot veler verbeelding sprak. We ontwaarden zelf wat dansjes en tot slot een heuse polonaise op het altijd gewillige ‘Bella Italia’. Net als vorig jaar mogen we volgend jaar opnieuw van de partij zijn. De immer gezellige nazit in de Postelse Hoeve, tegen consumptieprijzen die we zelf mochten bepalen was hilarisch gezellig.

Geert van Nunen