Sax-O-13 in de ‘Plus’. Kerstviering met Seniorenorkest in Heuvelse Kerk

Opnieuw mocht het saxofoonensemble Sax-O-13 acte de présence geven in het winkelcentrum van de ´Rooi Pannen´. Met ons befaamde kerstrepertoire werden wij jarenlang gevraagd om deze middag muzikaal op te luisteren, naast de Glühwein en warme hapjes, in een gezellige setting naast de koffiecorner met zitjes en diverse verkoopkraampjes tussen grote verlichte kerstbomen. Tegen onze verwachting in bleef het een rustige middag met weinig winkelend publiek en een minder sfeervol ingericht winkelcentrum. We mogen stellen dat het niet aan ons optreden lag. We kunnen onze vinger er niet op leggen. Wel mochten we ons verheugen op de komst van collega’s en diverse partners van onze orkestleden. Ageeth Geijsels had al gauw in de gaten dat we naast de muziek zelf nog wat gezelligheid richting winkelend publiek moesten brengen. Met volle bladen Glühwein mengde zij zich onder winkelende klanten van de PLUS. Met Jos Notenboom op ´Sleigh Bell Stick´ als aanvulling op het kerstrepertoire en Jo van Hoof voor het vastleggen op de gevoelige plaat had ieder zijn of haar taak.

In de verwachting dat het ‘eenmalig’ is keerden we na afloop huiswaarts om ons voor te bereiden op de grote kerstviering door het Seniorenorkest op zaterdagavond in de Sint Jozefkerk op de Heuvel. We meldden ons tijdig in de koffiekamer om te stemmen. Daarna gingen we naar onze plaatsen op het koor achter het altaar waar we stil en geconcentreerd wachtten tijdens het orgelspel. In een druk bezochte mis begonnen we met samenzang en duurde het wachten op de beginbel tergend lang. Zelfs dirigent Kees Maijen had er last van. Eenmaal op gang viel alles op zijn plaats, zeker de zang van het onlangs samengestelde Gregoriaans ´NKH-koor´ met Kees Maijen, Jan van de Lisdonk, Jos Notenboom en Henk Couwenberg. Dit koor was een welkome aanvulling op het geheel. Men zong de achtste mis en het derde credo. Dit zijn de gezangen die het meest gebruikt worden. Het kerkvolk herkent deze gezangen het beste om als antifoon te zingen. Kees had het overigens voortreffelijk in de hand en leidde hen naar een goede eenstemmigheid. “Het was een genoegen om weer eens onze historie te benutten,” schreef Henk desgevraagd. Na het bezichtigen van de Kerststal, het elkaar wensen van een fijne Kerst, werd alles ingepakt en keerden we huiswaarts naar worstenbrood, Glühwein en andere zaken.

Een goed, gelukkig, gezond en muzikaal 2017 wens ik jullie allen.

Geert van Nunen