Sax-O-13 in Schakelring Zonnehof, het Huis van de Reit (als baken in De Reit)

 

 

 

 

 

Niet als toekomstige bewoners, alhoewel het daar goed toeven is, maar vooralsnog als muzikant van het alom gerespecteerde NKH Saxofoonorkest SAX-O13. Reeds voor de derde maal waren we uitgenodigd een muzikale middag te verzorgen. De entreeprijzen waren duidelijk laag gebleven, terwijl abonnementhouders gratis toegang hadden. Met een kopje thee of koffie in de buurt zat de Brasserie afgeladen vol, doordat bewoners zich het vorige optreden herinnerden. Voor de nieuwste bewoners bleek het een trouvaille te zijn, gezien hun reacties achteraf. Waar we rustig begonnen, eindigden we met een spontaan ingezette polonaise op het onvolprezen ‘Bella Italia’. ‘Saxofoon Jubilee’ als vaste openingsnummer opende de middag terwijl het ‘Het Dorp’ warm omarmd werd bij aankondiging door Jos.
We vervolgden met ons vast repertoire waarop ook gedanst kon worden. Enige actieve dames onder de vrijwilligers lieten zich niet onbetuigd en kozen uit een aantal vaste danspartners. Vooral bewoner Jan genoot van zijn partner en tot aan de pauze hielden we ieders aandacht. Na de verdiende verfrissingen was het wederom de beurt aan Jos Notenboom ons door de middag te leiden. Als speaker leidt hij onze nummers in met hier en daar herkenbare humorvolle verwijzingen.
Maar, na deze pauze verwees Johan hem naar zijn vaste stoel en zetten wij een ‘Lang zal hij leven’ in dat door ons gehoor meteen overgenomen werd. Zoiets wil je niet, maar Jos kon hier niet aan ontkomen. Daarna gingen we verder met ons repertoire met opnieuw sterkhouders als ‘Yesterday’, ‘Besame Mucho’, ‘I do I do’ en ‘Que sera sera’ met als apotheose het polonaisenummer ‘Bella Italia’. Het was een genot deze gasten/bewoners aan ons voorbij te zien gaan. Iedereen ging uit zijn dak en het bleef lang onrustig in ‘de Reit’ terwijl onze nazit als vanouds aan beschaafde drankjes besteed werd.

Geert van Nunen