Sax-O-13 op Kersttournee

Met een drietal uitnodigingen in portefeuille begonnen wij op vrijdag 9 december aan onze kersttournee. De kerstmarkt aan het Burgemeester van de Mortelplein opende de reeks, terwijl we even later, op 20 december te gast waren bij de afdeling Handel van Scholengemeenschap ‘De Rooi Pannen’. Voor vrijdag 22 december waren we opnieuw uitgenodigd om de kerstviering in Woonzorgcentrum ‘de Bijsterstede’ luister bij te zetten.

Vrijdag 9 december

Een gezellig aangeklede straat met aan beide zijden kramen met kerstkoopwaar naast warme dranken en een gezellig gezelschap saxofonisten, die om beurten de bekende kerstklassiekers en Christmas Carols vertolkten. Ondanks de weersomstandigheden verzaakten we niet, terwijl een heater ons poogde te ontdooien.  Deze middag was een frisse opmaat voor onze kersttournee.

Woensdag 20 december

We verzamelden in het Winkelcentrum van ‘De Rooi Pannen’, waar een gezelschap van de ‘Zonnebloem’ uitgenodigd was voor een kerstlunch. Traditioneel verzorgt Sax-O-13 elk jaar het Kerstconcert en zo waren we ook dit jaar van de partij om deze groep en het winkelend publiek in de kerstsfeer te brengen. Dat lukte gelukkig goed, hoewel we onderbemand waren. Onze muziek sloeg aan terwijl de gasten zich gezellig onderhielden. Het applaus verraadde dat men toch luisterde. De nazit was wederom goed.

Vrijdag 22 december

Gelukkig waren we in volle bezetting aanwezig in Woonzorgcentrum de ‘Bijsterstede’. De bewoners gingen er in een sfeervol aangekleed trefcentrum goed voor zitten, want naast muziek was er een voordracht van het enige en echte Kerstverhaal door Jos Notenboom. Afgewisseld met onze muziek vertelde Jos het overbekende verhaal, terwijl het oplettende publiek aan zijn lippen hing. Zichtbaar genoot men van zowel de traditionele Nederlandstalige nummers als van de Christmas Carols.

Een dankbaar publiek heeft deze middag genoten. Wij hadden onze nazit, die altijd gezellig is, echt verdiend.

Geert van Nunen